Băuturi delicioase pentru imunitate. 3 rețete de la Chef Alexandra Leon

De Unica.ro, pe

Delicioase și pline de vitamine, cele trei băuturi din fructe și legume recomandate de Chef Alexandra Leon îți vor întări imunitatea și te vor ajuta să ții la distanță infecțiile de sezon.
Iată trei rețete simple pe care să le prepari cât mai des dacă vrei să te bucuri de sănătate și energie vara aceasta.
Sangrita cu roșii
• 2 roșii prospete (suc de roșii)
• 2 lămâi (zeama)
• 2 portocale (zeama)
• 2 fire de ceapă verde
• 2 picături de tabasco
• cuburi de gheață
Se adaugă într-un vas zeama de la citrice, sucul de roșii, tabasco și se amestecă foarte bine. Se spală și se curăță ceapa verde, păstrând puțin și din partea verde. Se toarnă Sangrita în pahare înalte răcite în prealabil și se scufundă în fiecare câte un fir de ceapă verde. Se adaugă câteva cuburi de gheață și se servește imediat.
Băuturi delicioase pentru imunitate. 3 rețete de la Chef Alexandra Leon
Suc de mere verzi
• 2 mere verzi
• 1 portocală
• 1 felie pepene galben
• 1 banană
• 100 g frunze de spanac sau frunze de ștevie
Punem incredientele în ordinea enumerată. Tăiem portocala și banana în bucăți, la fel procedăm și cu celelalte fructe. Rupem frunzele bucăți. Omogenizam bine până capătă o consistență fină.
Băuturi delicioase pentru imunitate. 3 rețete de la Chef Alexandra Leon
Suc de lămâie și ghimbir
• 1 cană de apă
• 2 lămâi
• rădăcină de ghimbir (după preferința fiecăruia)
• 1 mână de frunze de mentă
• 3 lingurițe de miere de albine
Stoarcem bine lămâia, adăugăm apa, ghimbirul dat pe răzătoare și frunzele de mentă pe care le rupem bucăți. La sfârșit punem și mierea. Amestecăm bine până când se vor omogeniza și se va topi și mierea.
Băuturi delicioase pentru imunitate. 3 rețete de la Chef Alexandra Leon
Ca să te bucuri cu adevărat de beneficiile unor astfel de băuturi, alege fructe și legume mai puțin acide.
Consumul frecvent de alimente şi băuturi cu conţinut acid poate determina eroziunea acidă, una dintre principalele cauze ale uzurii dentare. Eroziunea acidă este ireversibilă şi numai medicul dentist poate identifica cele cinci semne incipiente ale acesteia asupra dinţilor: smalţ vulnerabil, subţiere, aspect translucid sau transparent, îngălbenire şi aspect lipsit de strălucire.
Eroziunea acidă era în general considerată o problemă a persoanelor vârstnice, problemă care se agravează o dată cu înaintarea în vârstă, însă, un studiu* recent, efectuat la persoane cu vârsta între 18 şi 35 de ani, a constatat în mod surprinzător faptul că aproximativ 30% dintre persoanele din această categorie de vârstă prezintă deja semnele specifice eroziunii acide.
O alimentaţie bogată în substanţe acide poate afecta dinţii mai mult decât s-ar crede. Chiar şi numai patru expuneri pe zi la substanţe acide pot constitui un risc pentru smalţul dentar. În mod surprinzător, nu numai băuturile carbogazoase şi vinul sunt implicate. Şi alimente considerate sănătoase ne expun la substanţe acide – fructe, sucuri de fructe şi chiar sosuri pentru salată.
*Bourgeois, D. et al. Is Dental Erosion and dental hipersensibility: a Public Health Problem: Rationale of the European Collaborative Study. Presented at 101st Istanbul, Turkey.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter