Băi aromate pentru trup şi suflet

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Vineri, 05 martie 2021, 12:35

Încă nu te-ai obişnuit cu temperaturile scăzute de afară? Încheie-ţi ziua în cel mai plăcut mod cu putinţă – o baie relaxantă care să alunge tensiunea acumulată peste zi şi să îţi răsfeţe pielea în felul cel mai delicat.

Pentru zilele geroase

Simţi că te ia răceala? O baie fierbinte îţi va revigora organismul şi te va încălzi.  Reţeta potrivită. Pune la fiert o mână de flori de muşeţel, de salvie şi de frunze de tei, lasă 5 minute amestecul la infuzat, apoi strecoară şi toarnă lichidul în apa din cadă. Adaugă în apă rozmarin uscat, pentru că are rolul de a încălzi corpul şi de a alina durerile articulare. La finalul băii, masează zona decolteului cu ulei de corp pe bază de lavandă şi bagă-te imediat în pat, pentru ca organismul tău să-şi păstreze căldura.  Durata optimă. 30 de minute sunt suficiente, iar temperatura apei în acest caz va fi de maximum 40 de grade. În acest timp, circulaţia sângelui se va regla şi se va stabiliza.
UN MIC TRUC. Completează atmosfera cu lumânări parfumate şi cu o lampă cu ulei volatil de rozmarin sau mentă. Ca să alungi durerea de cap, inspiră adânc, de câteva ori aerul parfumat emanat de acestea.

Catifelare intensă

Combină câteva ingrediente hidratante şi vei obţine reţeta perfectă pentru îngrijirea pielii uscate şi lipsite de strălucire. Reţeta potrivită. Amestecă 3 linguriţe de miere cu o jumătate de litru de lapte integral (sau cu un pahar cu smântână) şi adaugă totul în apa caldă. Această combinaţie are efect regenerant şi lasă o plăcută senzaţie de catifelare, mult timp după aceea. Cât stai sub apă, masează-ţi pielea de sus până jos cu un burete foarte moale; acesta are rolul de a îndepărta celulele moarte printr-o curăţare delicată, lăsând astfel pielea pregătită pentru asimilarea ingredientelor naturale folosite.
Durata optimă. Stai 15 minute în apa caldă, la o temperatură de aproximativ 40 de grade. Când ieşi, nu te şterge cu prosopul, ci aplică ulei de măsline prin masaj uşor şi ciupeşte uşor pielea în zonele afectate de celulită.

Mai multă bună dispoziţie

Sigur ai momente când te simţi lipsită de energie şi de chef de viaţă. Ca să te înviorezi, tot o baie caldă te va ajuta. Reţeta potrivită. Fă o combinaţie din trei picături de ulei esenţial de lămâie şi din trei de grepfrut şi toarnă amestecul în apa caldă. Adaugă şi câteva jumătăţi sau coji de lămâie. La finalul băii, masează-ţi coatele, genunchii şi călcâiele cu suc proaspăt de lămâie sau de portocală. Durata optimă. Pentru că are rol energizant şi revitalizant, această baie nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute, iar apa trebuie să aibă aproximativ 36 de grade.

Foloseşte corect uleiurile esenţiale

Aroma de rozmarin – stimulează circulaţia şi creşte capacitatea  de concentrare
Aroma de pin – relaxează şi alungă stresul
Aroma de lavandă – calmează durerile de cap
Aroma de ienupăr – încălzeşte trupul şi ajută la relaxare

Alungă stresul

Când te simţi foarte tensionată, alege o cale plăcută de a te relaxa: baia aromată, care te încarcă pe loc cu energie. Reţeta potrivită. Ai nevoie de un ulei esenţial cu proprietăţi relaxante şi calmante, care să te învăluie într-o fină îngrijire. Alege între aroma de lemn de trandafir, de iasomie, de lavandă, de brad sau de pin şi combină 10 picături din uleiul ales cu puţină smântână, apoi adaugă amestecul în apa caldă din cadă. Acelaşi efect calmant îl au şi combinaţiile de plante, iar cele mai potrivite în acest sens sunt busuiocul, muşeţelul şi gălbenelele. Pune frunzele şi florile uscate în apa caldă şi relaxează-te cu această baie reconfortantă timp de 15 minute. Cât timp stai în apă, masează-ţi pielea cu o mănuşă specială sau cu bile de plastic, insistând la ceafă şi pe umeri.
Durata optimă. În cazul în care baia se prelungeşte foarte mult, căldura îţi va da o stare de moleşeală, nicidecum nu te va înviora. Aşa că nu sta mai mult de 20 de minute şi ai grijă ca temperatura apei să nu depăşească 38 de grade. Cel mai potrivit moment în care poţi încerca o baie antistres este după ora 21.

Află și cum faci lumanari parfumate acasa 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter