Profesorul Alexandru Rafila, cuvinte dure despre campania de imunizare anti-COVID-19: „Este o ratare”

De Unica.ro, pe

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit la Digi24 despre creșterea alarmantă de infectări cu coronavirus din România, spunând că este efectul unei „campanii ratate de imunizare”.

„Suntem în a zecea săptămână de creștere consecutivă a numărului de infectări”, a spus el. „Este îngrijorător. Am avut săptămână după săptămână număr tot mai mare de cazuri. La începutul lui august, varianta cea mai pesimistă anunța 1.500 de cazuri pe zi la jumătatea lui septembrie. Suntem la jumătatea lui septembrie și avem de fapt 4.000 de cazuri. Diversele activități și interacțiuni au influențat această transmitere”.

Alexandru Rafila crede că funcționarea normală a școlilor este pusă în pericol, după cum a subliniat: „Mă preocupă ca această creștere poate să pună în pericol funcționarea normală a școlilor. Trebuie să ne gândim foarte serios ce ne dorim. Eu vreau ca școlile să își desfășoare activitatea normal”.

Citește și: Cât de repede se răspândește varianta Delta: de la un caz la 390.000 în două luni

Citește și: E oficial: statele Uniunii Europene pot începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Citește și: Țara în care antivacciniștii refuză să primească sânge de la persoanele vaccinate anti-COVID-19, de teamă să nu se „otrăvească”

Citește și: Apelul ministrului sănătății către români: „Vaccinați-vă! Sistemul sanitar se pregătește pentru a patra oară”

Rafila a criticat Guvernul pentru situația de acum. A spus că ce se întâmplă este efectul „unor relaxări și a unei lipse de inițiativă a Guvernului după o campanie proastă de imunizare”. Ba mai mult, a adăugat: „E o ratare a campaniei de imunizare, acest mix de eșec dublat de lipsa oricăror măsuri de sănătate publică a dus la această situație de acum”.

În România, cazurile de COVID-19 cresc zilnic. În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 4.004 de cazuri noi, după efectuarea a 44.608 teste, dintre care 19.673 teste PCR, iar 24.935 teste rapide antigen. Au fost raportate și 83 de decese, dintre care două sunt anterioare zilei de marți.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter