7 dureri pe care nu trebuie să le ignori niciodată

De Consuela Stratulat, pe

Nu trebuie să dai fuga la medic pentru orice junghi, dar unele dureri, mai ales dacă sunt însoțite de febră, nu trebuie ignorate niciodată. Află cum recunoști simptomele care trebuie să te trimită la specialist.
O durere ascuțită între omoplați ar putea însemna că suferi un infarct. Aproximativ 30% dintre oamenii care fac stop cardiac nu simt clasica presiune în piept. Durerea între omoplați este comună mai ales la femei, iar în cazul unui infarct este însoțită de dureri ale maxilarului, dificultăți de respirație și greață.
O simplă durere de mușchi este constantă, în timp ce un infarct provoacă o durere ascuțită și subită. Dacă ai astfel de simptome, cheamă ambulanța. Este o variantă chiar mai bună decât să te ducă cineva la spital, pentru că personalul medical îți va acorda primul ajutor în timpul transportului.

Durerea „fulgerătoare” de cap

O astfel de durere ar pute semnala un anevrism. Cei mai mulți dintre noi avem dureri moderate de cap, care trec cu un calmant. Dacă, însă, ai cea mai îngrozitoare durere de cap din viața ta, este cazul să mergi la spital. Trebuie să mai știi că migrenele sunt, de obicei, însoțite de greață, sensibilitate la lumină și la sunet, iar intensitatea crește treptat.
Un anevrism nu este atât de comun, dar când are loc, intervenția imediată este esențială pentru a supraviețui. În cazul unor dureri puternice de cap, nu lua aspirina, pentru că poate crește hemoragia.

Durere constantă în partea dreaptă a abdomenului

Apendicita se manifestă astfel, iar durerea debutează în centrul stomacului și se mută, treptat, în dreapta. Dacă nu te prezinți la medic la timp, apendicele s-ar putea rupe, caz în care bacteriile se răspândesc în tot corpul și apar infecții grave.

Durerea de dinți care te trezește din somn

Încleștarea frecventă a dinților poate inflama nervii și înlătura smalțul, iar această situație duce la sfărâmarea dinților.Dacă treci prin așa ceva, mergi la dentist, iar el va rezolva problema.
Sunt mulți oameni care își încleștează dinții noaptea, dar te poți proteja purtând un aparat dentar special în timpul somnului.

Durere de mijloc însoțită de febră

În acest caz, ai de-a face, cel mai probabil, cu o infecție la rinichi. Nu presupune că febra, greața și durerea de spate sunt provocate doar de indigestie. Atunci când bacteria din tractul urinar ajunge la rinichi, infecția urinară devine mult mai gravă. De obicei, boala debutează cu durere la urinare, dar multe persoane ignoră simptomele.
Femeile sunt mai predispuse la infecții urinare, care netratate duc la infecții la rinichi. Dacă nu ceri ajutorul medicului nici în acest stadiu, rinichiul tău poate ceda.

Durerile menstruale care nu trec cu medicamente

Aceste dureri ar putea semnala endometrioza, o boală în care țesutul uterului crește în altă parte. Afecțiunea împiedică fertilitatea, iar între 40% – 60% dintre femei au avut-o.
Dacă nu încerci să rămâi însărcinată, medicul îți va prescrie anticoncepționale în acest caz. În cazul în care durerea nu trece, țesutul va fi înlăturat chirurgical.

Un punct sensibil pe gambă

Dacă simți durere într-o anumită parte a piciorului, ai putea avea tromboză venoasă profundă, cauzată de un cheag care s-a format pe venă. Punctul sensibil ar putea fi roșu și cald la atingere. Tromboza venoasă produndă apare mai ales dacă iei anticoncepționale sau ai călătorit multe ore cu avionul sau cu mașina. Dacă piciorul nu este foarte umflat, iar durerea nu crește în intensitate, poți aștepta o zi, înainte să mergi la medic, dar nu amâna mai mult. Cheagul s-ar putea mări sau sparge, caz în care ar ajunge la plămâni și ar bloca circulația sângelui sau ți-ar putea provoca un infarct.
Pentru a evita astfel de situații, de câte ori mergi cu avionul sau cu mașina mai multe ore, ridică-te în picioare la fiecare 2 ore sau scrie alfabetul cu degetele maride la picioare. Hidratarea este la fel de importantă.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter