Trucuri pentru a câştiga fiecare ceartă cu iubitul

De Stela Moisescu, pe

Este un fapt ştiut de către orice bărbat implicat într-o relaţie, că femeilor nu le place să-şi recunoască greşelile. Mai mult, ar prefera să se certe ore în şir…
… decât să admită că bărbatul are dreptate. Hmm, să fie adevărat?

În orice caz, iubitul îţi serveşte la fiecare ceartă aceeaşi replică: „Cum nu vă place vouă femeilor să cedaţi!”, replică ce te enervează la culme, pentru că ţi se pare că nici nu-ţi mai ascultă argumentele, dacă porneşte la drum cu această mentalitate.

Dacă vrei să nu-ţi mai spună că exagerezi şi că îţi place să te cerţi, ba mai mult, să ajungă să îţi spună că te înţelege şi că ai dreptate, iată ce trebuie să faci…

Nu ridica tonul: sigur, pare un sfat clasic, dar eficienţa lui îl face să merite încă o precizare. Atunci când simţi că îţi vine să-ţi iei câmpii, întoarce-te şi respiră adânc. Încearcă să spui tot ce ai de spus pe un ton scăzut, doar aşa el te va asculta. Şi doar asta îţi doreşti, nu? În cazul în care constaţi că aţi ajuns deja la urlete, nu-i timpul pierdut. Coboară tonul vocii, menţinându-ţi ideea şi vezi cum reacţionează. În cazul în care îţi urmează exemplu şi renunţă la tonul ridicat, cel mai probabil ai câştigat cearta. El va considera că încerci să te împaci cu el, doar pentru că nu mai ţipi, şi va fi mai dispus să-ţi înţeleagă punctul de vedere.

Nu (te) plânge: multe femeie recurg la lacrimi şi cred că asta le aduce victoria. Cum se face atunci că purtaţi aceeaşi ceartă încontinuu, iar tu verşi lacrimi în mod constant? Renunţă la acest truc, rămâi fermă pe poziţii şi spune clar ce te deranjează, fără exagerări şi reproşuri. Nu formula nemulţumirea ca pe o lamentare, ci ca pe un fapt real. Dacă vede că te plângi, răspunsul său imediat este să te catalogheze ori răsfăţată, ori capricioasă. În cazul în care îi spui ce te deranjează într-un mod matur, precizând că aceasta e viziunea ta, măcar va considera că ştii ce vrei de la viaţă şi te va respecta pentru asta, chiar dacă nu ţi-o spune.

Oferă-i un mic compromis: în cazul în care vrei să-l convingi să facă ceva anume doar de dragul tău şi te axezi pe ce e important pentru tine, nu va fi prea interesat să-ţi satisfacă dorinţele, pentru că te va considera egoistă că îl forţezi să facă un compromis prea mare, după el. Este important aşadar să negociezi şi să-i oferi şi tu ceva la schimb, precizând că apreciezi gestul lui de a-ţi îndeplini dorinţa.

Spune-i că are dreptate, dar dintr-un anumit punct de vedere: în cazul în care nu-ţi înţelege viziunea, ajută-l să vadă lucrurile ca tine cu o mică încurajare. Dă-i dreptate doar dintr-un anumit punct de vedere, nu în ceea ce priveşte subiectul principal. În acest fel pui bazele unei discuţii amiabile, în care el va fi mai dispus să vadă lucrurile ca tine.

Dacă îl vezi foarte nervos, retrage-te: sigur, te tentează mai mult să-i arzi o ironie fină sau să te antrenezi în ţipete, însă cearta sigur nu va duce nicăieri. În cazul în care a devenit foarte nervos, spune-i că refuzi să discuţi cu el aşa şi că mai bine amânaţi discuţia până vă calmaţi- Foloseşte plurarul, pentru că altfel se simte doar el vizat. Vei vedea că va deveni mai împăciuitor în discuţie, asta dacă este un bărbat matur, bineînţeles.

În timpul oricărei discuţii în contradictoriu întreabă-te cât de important este pentru tine să câştigi bătălia, dar şi cum îţi răneşti partenerul certându-te la infinit. Pune în balanţă lucrurile importante pentru tine şi vezi mai apoi care este calea prin care trebuie soluţionat conflictul.

Dă click şi află cinci fraze pentru certuri aprinse, dar constructive!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter