5 tehnici simple pentru un orgasm lung de câteva minute

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Joi, 01 iunie 2017, 16:15

Unele femei se laudă că trăiesc orgasme lungi de câteva minute, dar parcă nu îţi vine să le crezi. Într-adevăr, sexologii spun că un orgasm atât de lung este o raritate,…
… durata medie fiind undeva între 10 şi 20 de secunde în cazul femeilor. Bărbaţii nu sunt atât de norocoşi.

Femeile care susţin însă că au avut orgasme lungi de câteva minute nu fabulează. Ele trăiesc cu impresia că au avut un orgasm foarte lung, când, de fapt, au experimentat două, trei orgasme consecutive. Sexologii le denumesc orgasme în serie şi spun că sunt precum floricelele de popcorn care sar pe foc. Valurile de plăcere se succed într-o viteză ameţitoare, astfel că te poţi bucura minute în şir de plăceri orgasmice. De aici şi confuzia că ai parte de un orgasm foarte lung. Totuşi, este o confuzie prin care orice femeie şi-ar dori să treacă!

Iată 5 tehnici simple care te ajută să ai şi tu parte de o experienţă atât de explozivă!

1. Moştenirea genetică şi vârsta

Mai multe studii susţin că se transmite genetic modul în care experimentăm orgasmul! Orice femeie este capabilă să aibă orgasm, dar nu toate femeile pot avea orgasm în timpul sexului cu partenerul, nu toate pot avea orgasme multiple şi nu toate se pot bucura de extaz minute în şir, explică sexologul Heather Corinna. Aşadar, n-ar strica să vorbeşti cu mama ta şi să afli care îţi este moştenirea genetică în acest sens…

Mai apoi, frecvenţa şi intensitatea orgasmelor tale creşte pe măsură ce înaintezi în vârstă. Chiar dacă acum simţi orgasmul ca pe un pisc de plăcere de scurtă durată, peste cinci ani sunt mari şanse să trăieşti senzaţii mai explozive.

2. Gândeşte-te la sex de mai multe ori în cursul zilei

Contează enorm psihicul în ceea ce priveşte durata unui orgasm. Dacă te laşi pradă plăcerii şi ignori orice lucru din jurul tău, simţi la intensitate maximă senzaţiile, iar orgasmul ţi se pare mai lung şi mai plăcut. Pentru a te putea concentra exclusiv pe plăcere, e nevoie să acorzi suficient timp şi atenţie vieţii tale sexuale. Experţii îţi recomandă să te gândeşti de mai multe ori la sex în timpul zilei. În acest fel îţi oferi singură o stimulare mentală constantă care îţi ţine libidoul pe linia de plutire şi care te face, în acelaşi timp, mai receptivă în timpul sexului cu partenerul.

3. Relaxează-te şi respiră adânc

Că să te bucuri de acele „pocnituri de floricele”, iar orgasmul să ţi se pară lung de câteva minute, este important să strângi multă tensiune sexuală până să laşi orgasmul să se declanşeze. Aşa că respiră adânc ori de câte ori simţi că bătăile inimii o iau razna şi relaxează-ţi corpul, atunci când simţi că se încordează prea tare de plăcere. Amână momentul, nu îţi propune să ai cât mai repede orgasm!

În plus, poţi începe partida de sex în poziţia ta preferată, dar schimb-o atunci când te-ai înfierbântat şi simţi că te apropii de orgasm.

4. Stimulează tot clitorisul, nu doar vârful

Sexologul Heather Corinna dezvăluie că multe femei se privează de senzaţii lungi şi intense de plăcere pentru că nu au habar de adevăratele dimensiuni ale clitorisului. El este mai mare decât pare! Nu trebuie stimulat doar vârful lui, aşezat pe osul pubian.

Clitorisul are şi o parte care se continuă intern, spune sexologul. Îl poţi simţi dacă apeşi pe labiile mari şi atingi toată zona până la intrarea în vagin! Specialistul te sfătuieşte să pui presiune pe întreaga zonă pubiană în timpul sexului, nu doar pe vârful clitorisului. Aşa prelungeşti plăcerea din timpul orgasmului, pentru că stimulezi o zonă erogenă mult mai întinsă şi îţi măreşti şansele să te bucuri de orgasm simultan, şi clitoridian şi vaginal.

5. Nu te opri după primul val de plăcere, continuă stimularea

În sfârşit, cea mai simplă şi plăcută tehnică presupune să nu opreşti stimularea după ce ai orgasm. Imediat ce s-a produs primul val de plăcere rămâi conectată la el, nu răsufla uşurată! Retrăieşte mental acea plăcere imensă şi continuă stimularea. Astfel sunt mari şanse să constaţi că un alt val de plăcere te aşteaptă după colţ.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter