Slăbit rapid: 3 trucuri light pentru silueta de vis

De Revista Unica, pe

Crezi că nu poţi slăbi decât cu mult sport şi restricţii alimentare? Iată trei idei care-ţi arată cum poţi scăpa fără efort de kilogramele în plus.
Ştiai că poţi slăbi printr-un simplu exerciţiu de 15 minute… de scris? Conform studiului publicat în revista Psychological Science, femeile care se gândesc intens la lucrurile importante în viaţa lor slăbesc de la sine! La studiu au participat 45 de femei supraponderale. Fiecare dintre ele a primit o listă de valori, precum politică, relaţii, familie, muzică, prie-teni ş.a.m.d., pe care a trebuit să le ordoneze în funcţie de cât de importante sau de neimportante erau aceste lucruri pentru ele. Apoi, jumătate au fost ruga-te să scrie câteva gânduri zilnic, timp de 15 minute, despre cel mai important lucru din viaţa lor. Cealaltă jumătate au primit misiunea de a scrie despre o valoare care apărea ultima pe listă. După o lună, cele care scriseseră despre lucrurile cu adevărat importante din viaţa lor slăbiseră semnificativ (mai mult de două kilograme), în timp restul femeilor nu slăbiseră niciun gram, ba dimpotrivă, unele chiar luaseră în greutate. Explicaţia oamenilor de ştiinţă este că acelea care au slăbit au fost mai motivate în general; gândindu-se la lucruri care le fac plăcere şi le interesează au ajuns să aibă o părere de sine mai bună, ceea ce le-a motivat să nu mai mănânce inutil. În schimb, celelalte au considerat exerciţiul zilnic de scris drept  o corvoadă, un stres inutil, ccea ce a dus la nevoia de a-l alunga prin diverse activităţi, inclusiv prin ronţăit. Morala? Gândeşte pozitiv pentru a nu-ţi pune în primejdie silueta!

Râsul nu îngraşă, ba chiar din contră!

Dovada o reprezintă cele 45 de cupluri de prieteni care au fost rugaţi să vizioneze diverse filmuleţe, unele comice, altele serioase, în acest timp monitori-zându-li-se cantitatea de calorii consumată, durata şi tipul râsului, precum şi activitatea cardiacă.  Cercetătorii au descoperit astfel că râsul creşte frecvenţa cardiacă şi intensi-fică metabolismul cu până la 20%, relaţia fiind direct proporţională cu durata şi intensitatea hohotelor. Calculul matematic a demonstrat că un sfert de oră de râs cu poftă te face să consumi
între 10 şi 40 de calorii.
Nu pare mult, dar, dacă înmulţeşti cu numărul cu 365 de zile, vei vedea că poţi slăbi un kilogram anual doar cultivând voia bună!

Mişcă-te puţin câte puţin

Nu e nimic nou în faptul că, pe lângă o nutriţie echilibrată, activitatea fizică este cel mai important lucru care te poate ajuta să pierzi în greutate. Pentru a avea efect, e nevoie de minimum 30 de minute de exerciţiu fizic zilnic, dar multora li se pare aproape imposibil să găsească această jumătate de oră. invocând veşnica lipsă de timp.
Vestea bună este că cercetătorii au descoperit că efectul este la fel de bun şi în cazul în care „porţionezi“ repriza de mişcare în mai multe şedinţe zil-nice. De exemplu, trei reprize de exerciziu fizic a câte 10 minute fiecare sunt la fel de eficace ca o jumătate de oră de exersat la sală. Important este să respecţi „doza zilnică recomandată“ cu sfinţenie, chiar dacă înlocuieşti sala cu 10 minute de alergare, cu urcatul mai multor etaje pe jos sau cu treburi casnice care solicită efort fizic susţinut.

Umflă muşchii!

Dacă faci parte dintre cei care respectă jumătatea de oră zilnică de sport, dar tot ai vrea să mai slăbeşti, există şi în cazul tău o soluţie: înlocuieşte o bună parte din exerciţiile cardio cu antrenamente cu greutăţi: ideea este să-ţi creşti masa musculară, deoarece, cu cât vei avea mai mult ţesut muscular, cu atât vei arde mai multe calorii, pentru a-ţi hrăni muşchii. Deci, menţinând acelaşi aport alimentar, vei pierde în greutate, deoarece balanţa metabolică devine negativă. Astfel, vei reuşi să mobilizezi şi grăsimile „ascunse“ în diverse zone şi să mai pierzi în greutate, fără nicio res-tricţie alimentară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter