Alergi la sală, sau afară? Unde e mai bine ca să slăbeşti

De Diana Zagrean, pe

Primăvara şi-a intrat în drepturi şi temperaturile lăcute încurajează tot mai multă lume să se apuce de alergat. Cum vacanţa de 1 mai se apropie şi sezonul estival e la o aruncătură de băţ, trebuie să ne punem în formă. Alergi la sală, sau afară? Vezi unde e mai bine, ca să slăbeşti.
 

Alergatul la sală are avantaje şi dezavantaje. Vezi care sunt

Pentru fanii alergatului pe bandă, înclinată sau nu, decizia este simplă. Majoritatea vorbesc despre faptul că banda poate să le menţină un ritm constant, pe când peisajele îi fac să piardă din concetrare şi din viteză.
În plus, alergatul pe bandă este preferat şi de persoanele mai în vârstă, cu boli cronice, sau cu probleme ale articulaţiilor, deoarece alergatul pe bandă este mai blând cu acestea.
Dezavantajul este că oxigenarea se face întrun mediu închis, de multe ori sălile de fitness fiind un spaţiu aglomerat, care nu o să se compare niciodată cu o pădure, parc sau o pistă de alergare înconjurată de copaci.

Alergatul afară are avantaje şi dezavantaje. Vezi care sunt

Pentru cei care se gândesc să alerge în aer liber ca să slăbească, avantajul principal este starea de linişte şi calm pe care o dă alergatul în antură.
În plus, dacă alegeţi un parc ca destinaţie, aveţi din start un teren care vă solicită şi vă antrenează mai multe grupe de muşchi, precum şi articulaţiile, care trebuie să se adapteze continuu.
Şi nivelul de oxigen dintr-un parc este superior celui dintr-o sală de fitness, chiar şi numai pentru că vine odată cu mirosurile din antură, în loc de transpiraţia vecinului.
Unii oameni preferă să alerge afară pentru a se „pierde în alergare” şi a da voie gândurilor să zboare, în timp ce admiră peisajul.
Vremea schimbătoare sau aerul rece din anumite anotimpuri fac alergarea afară imposibilă sau periculoasă, ceea ce constituie un dezavantaj.
Indiferent ce tip de alergare alegi, ce te motivează şi ce fel de teren preferi pentru glezne şi genunchi sănătoşi, este foarte important să alegi încălţămintea potrivită. Nimic nu este mai nesănătos decât să alergi cu pantofii de sport nepotriviţi şi să te accidentezi.
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter