Relaţii: Ce trebuie să ştii despre viaţa ta sexuală, după ce naşti

De Adina Radu, pe
Sex

După ce ai născut, primele luni de viaţă ale bebeluşului sunt grele, mai ales pentru părinţii care abia mai au timp de odihnă şi în niciun caz de intimitate. Oboseala se adună, stresul se adună şi ajungeţi mai degrabă să vă certaţi decât să vă iubiţi. Psihologii vă sfătuiesc să nu renunţaţi la vieţile sexuale după ce deveniţi părinţi. Iată ce ar trebui să mai ştii:
Vaginul nu va mai fi la fel de strâmt?
Este o întrebare pe care multe proaspete mămici şi-o pun, dar este doar un mit. Vaginul nu devine mai larg după ce naşti, ci revine, după o scurtă vreme la mărimea de dinainte şi nu ar trebui să te îngrijorezi din acest punct de vedere. Îţi poţi întreba chiar soţul dacă simte o diferenţă.
Dacă ai făcut cezariană, nu te va durea să faci sex
Chiar dacă nu ai născut natural şi aşadar vaginul tău nu a avut de suferit în timpul naşterii, nu uita că şi operaţia de cezariană este tot o intervenţie chirurgicală ce implică tăierea pielii şi a celorlalte ţesuturi şi va dura câteva luni până te vei putea reface complet. Dacă simţi dureri în timpul actului sexual, mai bine vă opriţi şi mai încercaţi peste câteva zile.
Şocant: 4 bărbaţi de geniu despre care n-ai fi crezut că au fost perverşi
Nu ai nevoie de anticoncepţionale
Abia ai născut şi crezi că nu ai nevoie de anticoncepţionale? Total greşit. Şansele să rămâi din nou însărcinată sunt la fel de mari ca înaintea primei sarcini. În plus, chiar dacă alăptezi, asta nu înseamnă că ovarele tale nu mai funcţionează şi că nu vei avea ovulaţie înainte de prima sarcină. Discută cu medicul tău şi află care sunt metodele contraceptive potrivite pentru tine.

Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter