Semne clare că eşti o scorpie cu iubitul tău

De Stela Moisescu, pe

Sigur te-ai întrebat de ce continui să rămâi lângă iubitul tău, chiar dacă el te nemulţumeşte din mai mult puncte de vedere. Îţi spui că îl iubeşti şi nu poţi renunţa…
… cu una, cu două la el. Realitatea ar putea fi alta, mai ales dacă nemulţumirile tale sunt constante şi datează de mult timp. Poate că încă n-ai plecat în căutarea altui Făt Frumos, pentru că, în sinea ta, ştii că şi tu exagerezi lucrurile. Chiar dacă işti certuri din orice, ştii că el nu este singurul vinovat. Îţi este însă greu să realizezi unde greşeşti tu.

Iată şase semne că suferi de sindromul „iubitei scorpie”, care îşi creează singură nefericirea în relaţia de cuplu!

Îţi sare repede ţandăra

Doar biciul îţi mai lipseşte. La cel mai mic lucru, cum ar fi că a uitat să cumpere pâine, te răsteşti la el. Analizează care este adevăratul motiv al supărării tale. Impune-ţi să fii mai tolerantă.
Cum reacţionează el? Crede că ai standarde imposibil de satisfăcut şi că nu-l iubeşti pentru ceea ce este. Crede că încerci să-l ţii sub papuc. Dacă te iubeşte mult va fi chiar speriat. Va merge ca pe coji de ou, doar, doar să nu te provoace din nou.

Cum nu-ţi convine ceva ridici tonul

Ţine de caracter instinctul de a ţipa atunci când nu-ţi convine ceva, spun psihologii. Este vorba de o anxietate pe care ţi-o exprimi aşa. Poţi apela însă la stăpânirea de sine. Impune-ţi să rămâi calmă.
Cum reacţionează el? Orice bărbat vede ţipatul ca pe o lipsă de respect. În secunda în care ridici tonul, nu mai ascultă raţional ceea ce îi spui. Se va răsti şi el la fel la tine.

Eşti prea mândră ca să îţi ceri iertare

Când ai recunoscut ultima oară că are dreptate şi ţi-ai cerut iertare? Dacă răscoleşti mult printre amintiri, trebuie să realizezi că orice ceartă are doi vinovaţi. Când unul dintre ei cedează şi recunoaşte, de regulă şi celălalt îi urmează exemplu. Şi amândoi simţiţi că aţi lămurit cu adevărat ceea ce vă nemulţumea.
Cum reacţionează el? Va încerca să îţi aducă argumente pentru o vreme, după care se va da bătut. Păcat că se va alege şi cu o frustrare de toată frumuseţea care dăinuie în timp.

Profiţi de cearta actuală pentru a dezgropa greşelile din trecut

Greşeşti mai ales atunci când îi reproşezi din nou ceva pentru care şi-a cerut iertare la vremea respectivă.
Cum reacţionează el? Va considera că ţii ranchiună şi că nu eşti în stare cu adevărat să ierţi. După un timp va considera că e mult mai bine să îşi muşamalizeze greşelile, în loc să le recunoască şi să se întoarcă împotriva lui.

Orice gest de-al lui te jigneşte

Orice femeie îşi doreşte să fie respectată de iubitul ei, dar multe dintre noi acţionăm în această misiune cu exces de zel. Nu e cazul să iei personal orice gest de-al lui, cum ar fi că te sfătuieşte să fii mai eficientă la serviciu, şi să te simţi jignită. În fond, vrea doar să ajungi mai repede acasă la el!
Cum reacţionează el? Te va cataloga o femeie pretenţioasă şi va renunţa să-ţi mai intre în graţii, de vreme ce îi dai de înţeles că trebuie să depună eforturi supraomeneşti ca să te facă fericită.

Ţi se pare normal ca el să fie perfect

Este o greşeală teribilă să-i taxezi fiecare pas greşit, dar fără să-l lauzi când merită. Renunţă să mai faci o tragedie din orice greşeală de-a lui şi să crezi că ţi se cuvine tot ceea ce face bine.
Cum reacţionează el? Se simte prea aspru judecat şi deznădăjduit că ceri atât de multe de la el. Simte că nu-i recunoşti meritele, aşa că va fi tentat să caute în altă parte aprecierea pe care şi-o doreşte de la tine.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter