Relaţii: Ce trebuie să faci înainte de prima întâlnire cu soacra?

De Libertatea pentru femei, pe

Momentul în care te întâlneşti pentru prima dată cu mama iubitului tău este, fără doar şi poate, un moment special, atât pentru tine, cât şi pentru ei. Aşadar, cu siguranţă, îţi doreşti ca întâlnirea să fie una relaxată, plăcută şi care să nu creeze controverse. Iată ce ai de făcut.
Având în vedere importanţa întâlnirii, este oarecum normal să te simţi copleşită de o mulţime de sentimente. Tocmai pentru că nu vrei ca mama iubitului tău să-şi facă o impresie greşită despre tine, încearcă să-ţi stăpâneşti emoţiile şi să pui în aplicare câteva din sfaturile pe care ţi le oferim.

1 Ai grijă la aspectul fizic

Înainte de marea întâlnire, ar fi indicat să te gândeşti şi la aspectul fizic. Caută prin dulap să vezi cu ce te vei îmbrăca, deschide cutia cu bijuterii şi alege cam ce ar fi bine să porţi în ziua respectivă şi fă-ţi programare la epilat, pensat, manichiură, pedichiură şi coafat. Nu le lăsa pe ultima sută de metri, deoarece s-ar putea să nu mai ai timp de ele şi, cu siguranţă, nu vrei ca la prima întâlnire cu viitoarea soacră aceasta să te considere o persoană neîngrijită.

2 Atenţie la păr

De asemenea, o mare atenţie trebuie să o acorzi părului. Vei face o impresie bună dacă părul va arăta sănătos, curat, coafat şi mai ales lipsit de mătreaţă. În cazul în care ştii că ai probleme cu mătreaţa, apelează din timp la un produs special, antimătreaţă. Astfel, având un păr curat şi aranjat, starea ta de spirit va fi una mai relaxată, iar cei din jur vor remarca negreşit acest lucru. Nu uita că mamele soacre sunt extrem de atente la astfel de amănunte, ele analizând în detaliu aspectul fizic al pretendentei la mâna fiului lor.

3 Adoptă o ţinută corespunzătoare

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face atunci când te întâlneşti pentru prima dată cu mama iubitului tău este să adopţi o ţinută prea extravagantă sau prea lejeră. Încearcă să nu te îmbraci cu o rochie foarte decoltată şi extrem de strălucitoare sau cu o pereche de jeanşi rupţi şi un tricou larg. De preferat ar fi să porţi o rochiţă simplă, într-o culoare neutră, cu care să nu ieşi neapărat în evidenţă, dar care să te pună în valoare.

4 Fii punctuală

Fie că întâlnirea va avea loc pe „teren neutru” sau la ea acasă, încearcă să ajungi la ora stabilită. Astfel, vei evita să-i dai un prim motiv viitoarei soacre să aibă deja un reproş la adresa ta. Totuşi, dacă îţi este imposibil să ajungi la fix, sună sau trimite un mesaj prin care îţi ceri scuze şi o anunţi că vei mai întârzia câteva minute. Odată ajunsă la întâlnire, ar fi bine să-i oferi şi câteva explicaţii scurte legate de motivul întârzierii.

5 Nu uita de cadou

Nu trebuie să fie un cadou scump sau extravagant, însă ar fi totuşi indicat să nu mergi cu mâna goală. Pentru a nu da greş, l-ai putea întreba pe iubitul tău ce anume preferă mama lui. Nu te aventura să-i cumperi articole vestimentare, bibelouri sau cărţi, deoarece e destul de riscant, având în vedere că nu o cunoşti. Poţi însă să cumperi un buchet de flori (preferatele ei, ar fi ideal), o cutie cu bomboane de ciocolată sau, de ce nu, o sticlă de vin, în cazul în care întâlnirea are loc la ea acasă.

6 Nu încerca să pari ceea ce nu eşti

Poate una dintre greşelile majore pe care le fac viitoarele nurori este aceea că încearcă să pară ceea ce nu sunt. Aşadar, pentru a nu fi şi tu în situaţia aceasta, comportă-te normal. Nu are niciun rost să-ţi creezi o imagine care nu are nimic în comun cu felul tău de-a fi. Mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală, iar reproşurile nu vor întârzia să apară.
„Nu contează doar ceea ce spui – Contează şi modul în care o spui!Aproape 93% din primele impresii se realizează în funcţie de cum ne prezentăm pe noi înşine –  asigură-te că te simţi confortabil în ceea ce porţi şi ai grijă de limbajul corpului. Stai dreaptă şi fii încrezătoare. Folosirea gesturilor care exprimă deschidere şi evitarea celor defensive, cum ar fi încrucişarea braţelor, îţi vor fi de ajutor atunci când
vrei să faci o primă impresie memorabilă.”Jo Hemmings antrenor şi psiholog

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter