Relaţii: „Soacra vrea să ne despartă!”

De Libertatea pentru femei, pe

Atunci când este un conflict între tine și soacră, bărbatul ajunge să nu mai știe pe cine să mulţumească. Dacă staţi împreună și sunt și copii la mijloc, aceștia vor avea și ei de suferit. Ce ar fi de făcut?

Nu îi răspunde la fel

În caz că ţi se confirmă bănuiala că soacra vrea să vă despartă, atunci e clar că ai parte de război. Cel mai la îndemână este să-i răspunzi cu aceeași monedă: să ţipi, să o ignori, să-i faci zile fripte sau să o pârăști soţului. Dar asta este ceea ce urmărește ea. Bărbatul tău este și fiul ei și foarte rar se va alia cu tine împotriva ei.

Fă-ţi soţul fericit

Oricum, scopul tău eRelaţii: "Soacra vrea să ne despartă!"ste să-ţi păstrezi căsnicia, iar dacă soţului tău îi este bine cu tine nu va lua seama la criticile pe care ţi le aduce soacra și nici nu se va gândi să plece. Fă din casă o oază de liniște. Arată-i că îl iubești și că ești fericită cu el.

Vezi și părţile ei bune

Totodată, știi că într-un conflict amândouă taberele poartă o parte din vină, chiar dacă una mai puţin și alta mai mult. Încearcă să înţelegi și punctul ei de vedere. Poate uneori îţi dă niște sfaturi bune pe care le poţi folosi. Nu te grăbi să le respingi pentru că vin de la ea sau pentru că tonul ei nu a fost cel mai drăguţ cu putinţă. Aceasta va adânci conflictul dintre voi. În schimb, dacă o vei aprecia, relaţia voastră s-ar putea îmbunătăţi. Comunică sincer cu ea, spune-i și ce te deranjează pe tine, dar cu foarte mult tact. Uneori, conflictul vine chiar din mici neînţelegeri. Atunci, niciuna dintre voi nu știe ce gândește cealaltă, ci doar are
niște păreri preconcepute despre cum ar trebui să fie lucrurile. Dacă le discutaţi, puteţi ajunge la o concluzie comună.

„Vorba dulce mult aduce”

Cea mai bună armă este să nu îi cânţi în strună. Chiar dacă este foarte greu, încearcă să-ţi păstrezi calmul și să îţi vezi nestingherită de treburile tale. Ia ca pe o glumă răutăţile ei și fii întotdeauna drăguţă cu soacra. Asta o va lăsa fără cuvinte. În cele mai multe cazuri, cu așa un „tratament” se va îmbuna și ea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter