Relaţii: Află dacă minte! 6 semne

De Lumea Femeilor, pe

Ce bine ar fi dacă ai şti, pur şi simplu, când cineva minte sau spune adevărul. Te-ar scuti de multă bătaie de cap. Învaţă să citeşti limbajul corpului şi semnalele verbale
Poate că te întrebi de ce mint oamenii. Fie pentru a manipula sau a controla părerile celor din jur, fie pentru a modifica o realitate existentă, pe care nu vor să o accepte.

Se citeşte pe… corp

Cea mai eficientă modalitate de a recunoaşte dacă cineva minte, este să-i priveşti mişcările corpului. Într-o conversaţie obişnuită, fii atentă la modul în care zâmbeşte. Un surâs larg, forţat, poate fi recunoscut după muşchii din jurul gurii, care mai un puţin şi pleznesc. De asemenea, dacă cel care îţi vorbeşte este prea relaxat, pentru ceea ce are să-ţi spună, ceva nu este în regulă. Mişcarea braţelor şi a picioarelor, aritmic, tensionat şi scurt, trage un semnal de alarmă vizavi de presupusul adevăr. Ultimul semn este contactul vizual. Dacă nu poţi să îl menţii, pentru că persoana cu care vorbeşti se uită “pe pereţi”, încearcă să nu crezi ceea ce ţi se spune.

Limbajul verbal

Dar nu numai limbajul corpului trădează minciuna, ci şi felul în care ţi se răspunde. Te minte când:
► Răspunsul la o întrebare este o altă întrebare.
► Întrebarea este urmată de o pauză lungă, timp în care cel interogat caută răspunsul “potrivit”.
► În loc de răspuns primeşti repetarea întrebării, încurcat şi cu greutate, sau o glumă numai bună pentru a se schimba subiectul.

MINŢIM… CA SĂ NE ASCUNDEM VINA 

Decât să fii învinovăţită şi să suporţi consecinţele, preferi să apelezi la neadevăruri, crezând că aşa scapi. Dar “minciuna are picioare scurte” şi vinovatul este mereu descoperit.

SĂ NE PROTEJĂM

Crezi că există minciuni pe care eşti obligată să le spui? Viaţa intimă nu este un subiect pe care îl poţi discuta la serviciu, în pauza de masă, aşa că, un neadevăr se justifică, pentru a-ţi proteja viaţa de cuplu.

SĂ FACEM IMPRESIE BUNĂ

Când nu te simţi bine în pielea ta, născoceşti poveşti, cu ajutorul cărora pari mai interesantă, în ochii lumii. De exemplu: “Când am fost la munte, ne-a atacat un urs. Prin luptă am scăpat”. Greu de crezut.

SĂ-I PROTEJĂM PE CEILALŢI

Dacă adevărul face ravagii, este mai bine să spui o minciună? Să-i ascunzi copilului faptul că a fost adoptat, până când poate înţelege, este acceptabil. Însă, nu face din asta un obicei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter