Psihologie: Ce spun femeile şi ce înţeleg bărbaţii

De Revista Unica, pe

Bărbaţii şi femeile vorbesc aceeaşi limbă doar în aparenţă. În realitate, orice cuplu s-ar descurca mai bine cu un translator din limba feminină în cea masculină şi invers. Cum aşa ceva nu există, ne descurcăm cum putem. De exemplu, cu un dicţionar ca mai jos.
Când ea spune „Eu nu mănânc, o să iau doar o apă plată cu lămâie“, el înţelege exact ce-a zis ea: „Eu nu mănânc, o să iau doar o apă plată cu lămâie“. Normal ar fi să înţeleagă cu totul şi cu totul altceva, mult mai complex şi cu mai multe aspecte: „Eu nu vreau să mănânc şi o să mă străduiesc din răsputeri să n-o fac, dar, când îţi va veni ţie mâncarea, hotărârea mea se va înmuia ca un politician în faţa banilor poporului. Te voi întreba dacă pot să gust şi, după ce vei zice «Da», mă voi năpusti asupra farfuriei tale şi n-o să mă mai dezlipesc de ea până nu halesc tot. De-abia la final o să revin la realitate şi, când o să-mi dau seama ce-am făcut, o să te privesc speriată, ca o căprioară prinsă în bătaia farurilor şi, cu boticul plin de unsoare, o să-mi cer mii de scuze şi o să-şi explic cât de foame mi-era,  de fapt“.

Culmea e că nici după ce i se întâmplă a şaptea oară să rămână flămând în felul ăsta, un bărbat n-o să înveţe cum să distingă între o femeie care doar zice că va consuma numai apă plată şi una care chiar asta va face. Secretul e simplu, băieţi: uitaţi-vă cu atenţie la ea. Dacă îşi roade unghiile, se uită lung după musculiţe sau mai mănâncă câte-o floare din vază, pretinzând că e bună pentru sănătate, e clar: e la dietă de mult şi îi e o foame de lup.

Când ea spune „Am nevoie de puţin timp să mă gândesc ce se întâmplă cu relaţia noastră“, el înţelege din nou exact ce-a zis ea (mda, cam aşa fac ei în majoritatea situaţiilor). Şi, în loc să-şi facă bagajele şi să dispară pentru totdeauna, alege să mai atârne aiurea, aşteptând până în ultimul moment ca fata să se gândească. Iar când, într-o zi, ajunge acasă şi îşi găseşte valizele la uşă, tot nu-i e clar dacă sunt pregătite doar pentru el sau pentru un concediu romantic în doi. Nu-l ajută nici faptul că zăreşte defilând prin apartament un tip în chiloţi, care, în mod evident, nu e nici instalatorul, nici preotul venit cu Boboteaza.
Apropo de romantism: oare ce înţelege el când ea îi spune „Vrei să petrecem un
weekend romantic, numai noi doi, departe de lume, cu telefoanele închise şi storurile trase?“. Exact! Aţi ghicit! Că urmează un weekend în care vor sta închişi în casă, cu storurile trase: ea în bucătărie, gătind pentru el friptane şi prăjitura preferată, iar el în sufragerie, uitându-se la meciuri. Dar când ea pune bot şi, la întrebarea „Ce ai?“, răspunde sec cu „N-am nimic“? Ce înţelege el, în loc de „Sunt foarte, foarte, FOARTE supărată pe tine şi ai face bine să mă împaci!“? Exact: că ea n-are nimic. Şi se comportă ca atare, ceea ce atrage după sine complicaţii teribile. Bărbaţii nu reuşesc să înţeleagă că vorbele unei femei nu contează prea mult şi nu trebuie luate foarte în serios. Nu, nu, nici faptele ei nu reflectă neapărat ce gândeşte! Cel mai mult la o femeie contează mutriţa. Iar dacă are bot, sigur are ceva. Dar dacă n-are bot şi a făcut greşeala să spună „Iubitule, nu-i aşa că te duci şi tu până la piaţă să iei nişte cartofi?“ Păi, o să aibă sigur după ce el se va întoarce cu nici mai mult nici mai puţin decât 100 de kile de barabule. Bărbaţii nu înţeleg noţiuni ca „nişte“ sau „câteva“. Pentru ei „nişte cartofi“ poate să însemne „doi cartofi“, „100 de kile“ sau „2 tone“. Dacă nu-ţi cumpără niciodată zece maşini în loc de una, e pentru că nimeni nu le-a zis încă: „Nu ţi se pare c-ai avea nevoie de nişte maşini?“

S-au văzut cazuri în care un bărbat a fost trimis după „bilete la cinema“ şi a venit cu 18 bucăţi. „Atâtea mai erau şi le-am luat pe toate.“ „Păi şi noi câţi suntem?“„Doi.“ „Atunci de ce n-ai luat două bilete?“ „Data viitoare să-mi zici clar câte să iau.“

Ce înţelege un bărbat când o femeie spune „Ce bine-ar fi să pună cineva aspiratorul în locul meu, că eu sunt obosită ruptă şi nu mai am putere!“? Exact ce-a zis ea înţelege. Şi îi răspunde blând: „Aşa e, iubito, ar fi bine, dar n-are cine să-l pună, aşa că tot tu tre’ s-o faci. Hai, cătinel, ia-o uşurel, fără grabă, că nu e aşa mult de aspirat. Uite, te mai ajut şi eu, dau televizorul mai încet, ca să nu facem prea mult zgomot şi să deranjăm vecinii“.

Când o femeie spune „Sunt cam plictisită, fă repede ceva să mă faci fericită!“, bărbatul înţelege că ea are nevoie de o maşină nouă de spălat, de o maşină pe patru roţi sau de nişte bijuterii. Când colo, s-ar putea ca ea să vrea doar o plimbare romantică. Depinde însă de femeie, recunosc. Există şi situaţii în care el se grăbeşte s-o scoată la o plimbare pe sub teii înfloriţi, iar ea ar vrea, în loc de plimbare, un Porsche roşu, o haină de blană şi un iaht.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter