10 activități pe care le fac cuplurile fericite înainte să meargă la culcare

De Unica.ro, pe
Vă întrebați ce fac cuplurile fericite pentru a avea o relație atât de frumoasă? Cu toții vrem să ne bucurăm de armonie lângă persoana iubită, însă nu știm întotdeauna cum. Nu este simplu să avem relații satisfăcătoare, mai ales pe termen lung, iar o rețetă universală a fericirii nu s-a inventat... încă. Totuși, momentele frumoase se construiesc în doi și există câteva activități care ne vin în ajutor. 

Este important să petrecem timp de calitate în cuplu, inclusiv atunci când mergem la culcare. Profitați de acele momente pentru a vă bucura unul de celălalt, pentru a vă arăta dragostea și afecțiunea. Creați-vă o rutină din a sta de vorbă, fie și câteva minute. Sunt lucruri simple care vă pot aduce un plus de fericire și care vă ajută să vă consolidați relația de cuplu.

Citește și: 5 paşi spre fericire în cuplu

10 activități pe care le fac cuplurile fericite înainte să meargă la culcare

Potrivit brightside.me, acestea sunt 10 lucruri de care cuplurile fericite țin cont înainte să meargă la culcare:

Dați telefoanele pe silent și îndepărtațile de pat

Nu lăsați dependența de social media să stea în calea fericirii voastre. Aceasta suprimă eliberarea de oxitocină în corp. Denumită și hormonul iubirii, facilitează atașamentul și buna comunicare în cuplu.

Mergeți la culcare în același timp

Lucrurile mărunte vă pot apropia mai mult decât puteți crede. Fericirea în cuplu nu ține doar de încredere și iubire, ci și de atenție. Dacă sunteți prea ocupați pe timp de zi, seara, înainte de culcare, este momentul potrivit. Mergeți la culcare în același timp pentru a vă asigura că nu a trecut ziua fără să vă arătați afecțiunea unul față de celălalt.

Stabiliți o rutină

Cu o rutină înainte de culcare, creierul tău va primi semnalul că este vremea să mergi la somn. Dacă urmați împreună acea rutină, vă veți bucura de mai multă intimitate și încredere. Cuplurile fericite simt asta!

Vorbiți despre sentimentele voastre

Să îi demonstrezi celuilalt că-l iubești este foarte important, dar la fel de important este să îi și spui asta. În momentele voastre intime, deschideți-vă sufletul și exprimați-vă recunoștința pentru tot ce primiți frumos. Gândurile pozitive și discuțiile sincere vă vor ajuta să încheiați ziua într-o notă pozitivă.

Făceți-vă un masaj

Specialiștii de la Fundația Națională a Somnului sunt de părere că un masaj ușor înainte de culcare îmbunătățește semnificativ calitatea somnului, întărește atașamentul în cuplu și reduce anxietatea.

Lăsați copiii să doarmă în camera lor

Acesta este un subiect care a stârnit o mulțime de controverse, însă mulți psihologi spun că dormitorul ar trebuie să fie spațiul vostru intim. Sigur, atunci când nu există vreo excepție, cum ar fi ca micuții să aibă vreun coșmar.

Citește și: Cu cine te cerți în cuplu

Ce să nu faceți în pat, înainte de culcare

Nu vorbiți despre probleme

Cuplurile fericite știu că subiectele care vă provoacă îngrijorare, cum ar fi cele legate de locul de muncă, ar trebui lăsate deoparte. Încercați să evitați să vorbiți despre probleme financiare sau orice alte lucruri care vă împiedică să vă bucurați de acest timp împreună.

Nu uitați de îmbrățișări și săruturi

Îmbrățișările și săruturile vă vor ajuta să vă relaxați și să lăsați emoțiile pozitive să vă învăluie. Specialiștii susțin că alinturile de acest fel înainte de somn vă vor ajuta să aveți o relație stabilă și frumoasă.

Nu vă certați 

Nu vă culcați niciodată certați. Discuțiile aprinse înainte de somn vă vor afecta odihna, asta în cazul în care veți mai reuși să adormiți. În plus, în ziua următoare cu siguranță nu vă veți trezi prea binedispuși.

Citește și: De ce relația cu mama ta determină succesul relațiilor sentimentale

Nu dormiți în pat cu animalele

Un studiu a arătat că  63% dintre persoanele care dorm cu animalele de companie nu se odihnesc suficient. Dacă aveți un somn ușor, animalele de companie vă pot deranja. În plus, nu uitați, momentele acelea sunt numai pentru voi doi.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter