E persoana potrivită pentru mine? 10 semne că ești într-o relație cu persoana potrivită

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Marți, 31 ianuarie 2023, 12:05

Persoana potrivită pentru tine trebuie să îți ofere mai mult decât o pasiune trecătoare. Dacă vă iubiți și aveți aceleași gusturi și pasiuni, dacă aveți aceleași valori și aceeași educație în viață, cu siguranță ai descoperit relația cu persoana potrivită pentru tine. Dar acest lucru nu este chiar atât de ușor!

Cuprins

Dragostea înflăcărată, micile surprize pe care ți le face și pasiunea din ochii lui s-ar putea să te înșele o vreme să crezi că este persoana potrivită pentru tine. Iar când încep problemele grave în relația voastră, poate fi deja târziu.

De aceea este bine să urmărești cele mai importante semne care îți arată dacă ai găsit persoana potrivită. Cum spune proverbul, dragostea este oarbă, dar poate fi atât de frumoasă când îți găsești sufletul pereche!

Ce semne îți arată că ai găsit persoana potrivită!

sufletul-pereche

Contrariile se atrag… și nu prea! La început, două personalități opuse care trăiesc o mare pasiune pot aprinde scântei în fiecare zi. Dar, cu timpul, diferențele mari de caracter și de educație vor crea breșe adânci în relația de cuplu. Iată ce semne trebuie să urmărești chiar de la începutul relației pentru a te convinge că ești deja lângă persoana potrivită.

1. Te admiră în fiecare zi!

Este minunat să vezi în ochii lui că ești aceeași femeie frumoasă de care s-a îndrăgostit la început! Un bărbat care te admiră în fiecare zi, care este încântat de modul în care te îmbraci și te aranjezi și care se laudă la prieteni cu iubita lui, este un bărbat care te iubește, care te dorește și te prețuiește așa cum ești tu.

Dacă începe să te critice că ai riduri sau că te-ai îngrășat sau că nu te mai îmbraci frumos, ar trebui să îți pui niște semne de întrebare.

2. Are grijă de tine când ai nevoie!

Dragostea profundă se arată atunci când ai cea mai mare nevoie de susținere și de sprijin. Dacă ești bolnavă și el este lângă tine să te ajute cu medicamente, cu mâncare, cu vorbe blânde și încurajări, atunci știi cât de mult te iubește.

Dacă rămâi fără loc de muncă și el te încurajează în fiecare zi să cauți, să fii optimistă, să ai încredere în tine pentru că vei găsi ceva potrivit, atunci știi că este un om care te susține la greu.

3. Îți oferă libertate și spațiu

Un bărbat care se enervează când ieși singură în oraș, când te duci în vizită la prietene și la rude sau când vrei să mergi la sală, este un tip posesiv, iar ceea ce simte pentru tine nu este dragoste.

Persoana potrivită trebuie să îți ofere libertatea de a trăi fericită lângă ea. Fiecare dintre noi avem nevoie să facem multe lucruri doar pentru noi, nu pentru relația de cuplu. Iar partenerii care ne respectă deciziile și ne oferă spațiu când avem nevoie, sunt oameni pe care ne putem baza.

4. Te place așa cum ești tu

cuplu fericit

Rar găsești pe cineva să te placă exact așa cum ești tu. Cu toții avem mici defecte pe care partenerii nu le pot tolera. Dar când ai lângă tine un om care nu te judecă, nu te critică și nu încearcă să te schimbe, care te acceptă exact așa cum ești, atunci fii sigură că este persoana potrivită.

Când discutați liber despre micile voastre defecte și le acceptați amândoi, fără să vă enervați, atunci comunicarea dintre voi a ajuns la o etapă foarte evoluată, iar relația voastră va fi solidă.

5. Nu te judecă după trecutul tău

Un partener care te judecă tot timpul pentru deciziile greșite din trecut, un partener care te întreabă mereu cum a fost cu altul, de ce te-ai despărțit de ceilalți sau de ce ai luat anumite hotărâri, este un om foarte dificil, cu care probabil nu vei reuși să comunici liber niciodată.

Mereu te vei simți supusă unui test de încredere. Cine te judecă pentru trecutul tău, nu te va respecta și nu te va iubi niciodată. Nici tu nu ar trebui să îl judeci pe el pentru celelalte relații. Dacă știi că faci acest lucru, înseamnă că nu ai încredere în el, iar relația voastră va fi foarte dificilă.

6. Persoana potrivită comunică foarte ușor cu tine

Un bărbat care este tot timpul sincer cu tine, care îți povestește totul din viața lui și vorbește cu ușurință chiar și despre subiectele mai delicate, poate fi persoana potrivită pentru tine. Dacă simți că puteți comunica despre orice, fără să fii stânjenită, criticată, analizată și judecată, atunci ai găsit pe cineva de încredere.

O relație de cuplu nu supraviețuiește doar cu pasiune. Este nevoie de încredere deplină și sprijin necondiționat, iar un partener care comunică ușor cu tine este un om care are totată încredere în tine și în judecata ta.

7. Îți acceptă prietenii și familia

Este foarte important ca partenerul de cuplu să îți accepte familia și prietenii apropiați. Și nu doar să îi accepte! O relație cordială cu prietenele și frații sau surorile tale este ideală. O relație de respect și afecțiune față de părinții tăi este cu atât mai importantă!

Bărbatul care îți critică prietenii, care refuză să meargă în vizită la părinții tăi sau care evită să aibă de-a face cu frații tăi, dă dovadă de egoism sau chiar de dispreț față de persoanele importante din viața ta. În acest caz, ar trebui să te întrebi dacă pe tine te respectă și te iubește cu adevărat.

8. Are același stil de viață și aceeași educație

Contrariile se atrag și acest lucru poate fi interesant o vreme într-o relație pasională de scurtă durată. Dar partenerii care au același background, cei care au același nivel de educație și un stil de viață apropiat se vor completa unul pe altul și se vor înțelege toată viața.

Nu poți avea o relație de iubire și respect reciproc cu un om cu o pregătire inferioară, care vine dintr-un mediu în care nu se respectă valorile morale și familiale.

Caută un om cu aceleași valori ca tine, un om care respectă familia și părinții, un om care poate înțelege concepte profunde și capabil să te respecte. Acesta poate fi persoana potrivită pentru tine.

9. Viața intimă te face fericită în fiecare zi

cuplu indragostit

Într-o relație de lungă durată se pune accentul pe dragoste profundă, pe sprijin și respect reciproc, dar nici relația intimă nu trebuie neglijată. Când pasiunea dintre voi, micile gesturi romantice și afectuoase rămân neschimbate, atunci vei fi cu adevărat fericită.

Un bărbat care te copleștește cu flori, surprize și gesturi romantice la început, apoi te neglijează, nu este un bărbat care te iubește cu adevărat. Iar partenerul care nu te mai dorește din punct de vedere intim, care nu te mai admiră și nu te mai sărută cu drag, înseamnă că nu îți mai oferă niciun loc în inima lui.

10. Aveți aceleași principii și obiective din punct de vedere material

Banii, cariera, câștigurile și poziția socială sunt importante pentru mulți dintre noi. Sigur că fiecare ne-am dori ca partenerul nostru să aibă bani și să ne ofere tot felul de surprize, bijuterii, vacanțe, mașini și capricii. Dar banii nu vor face niciodată o relație de cuplu mai frumoasă!

Partenerii care au aceeași situație materială și care au aceleași obiective în viață se vor înțelege întotdeauna mai bine, decât cei care așteaptă de la celălalt să aducă bani.

Dacă ai lângă tine persoana potrivită, nu trebuie să aveți discuții referitoare la bani. Amândoi trebuie să aveți grijă ca familiei să nu îi lipsească nimic și să încercați să vă sprijiniți financiar. Certurile legate de bani, egoismul, avariția, încercările celuilalt de a lua decizii de unul singur cu privire la cheltuieli și investiții nu vor aduce nimic bun.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter