Lesbienele înfruntă prejudecăţile

De Stela Moisescu, pe

Inimii nu-i poţi porunci pe cine să iubească. Iată zicala care justifică orice tip de legătură, mai puţin cea dintre două femei. În prezent, lesbienele încă nu au dreptul de a iubi.
Andreea, Mădalina şi Lavinia sunt trei femei pentru care sufletul pereche are tot trup de femeie. Ele renunţă la luxul de a fi într-o relaţie etichetată ca fiind normală, pentru plăcerea de a iubi sincer şi fără reţineri.

Iubirea dintre două femei este la fel de intensă ca cea dintre un el şi o ea

Relaţia dintre două femei este văzută de unii ca o anomalie genetică, de alţii ca o depresie puternică. Făcând pe justiţiarii, negăm dreptul la iubire a două persoane, care, deşi au acelaşi sex, pot trăi o poveste de iubire la fel de frumoasă ca cea a unui cuplu de heterosexuali.

„Cuplul din care fac parte este guvernat de dragoste, preţuire, respect şi o simbioză sufletească perfectă. Avem acasă un suflet întreg şi în schimbul lui suntem dispuse să acceptăm handicapul real al unei astfel de relaţii”, spune Andreea.

Lavinia are nevoie într-o relaţie de sensibilitate, căldură, pasiune şi voinţă, calităţi mai intens exprimate de femei decât de bărbaţi, susţine aceasta.

Nu există un motiv anume pentru care eşti atrasă de alte femei, totul se petrece spontan şi involuntar

„Tot ceea ce povestea lumea despre cum îţi bate inima atât de tare încât ai impresia că o să îţi sară din piept, cum stai trează toată noaptea şi te gândeşti la acea persoană, cum simţi că pluteşti când eşti în prezenţa ei, toate aceste lucruri le-am experimentat datorită unei femei. Am încercat şi relaţii cu bărbaţi, dar nu am simţit nimic deosebit, un soi de linie dreaptă şi atât”, explică Lavinia.

Nu-i aşa de complicat să-ţi găseşti sufletul pereche, chiar şi într-o lume dominată de heterosexuali.

Persoanele gay au abilitatea de a detecta un homosexual sau o lesbiană, abilitate cunoscută şi sub numele de Gaydar. „Acest radar de detectare a membrilor comunităţii gay, nu funcţionează însă cu o acurateţe de necontestat”, recunoaşte Andreea.

Deşi iubirea dintre două lesbiene nu diferă cu absolut nimic de cea dintre un bărbat şi o femeie, exprimarea ei în societate este privită cu dispreţ.

Lesbienele nu-şi manifestă liber afecţiunea în public

„Nu poţi ieşi în nici un caz cu prietena pe stradă şi să ai gesturi tandre, pentru că începe să se uite lumea ciudat. De aceea frecventăm locuri special amenajate pentru homosexuali. Aşa scapi de ochiul critic al celor din jur”, mărturiseşte Lavinia.

Mădălina nu este însă pe deplin satisfăcută de aceste locuri gay-friendly.

„La noi, Gay adună totul într-o oală, cu toate că într-o comunitate mai organizată ar putea foarte bine să existe şi locuri exclusiv pentru lesbiene”.

Ştii şi tu cât de bine e să te plimbi cu iubitul de mână pe stradă, să vă sărutaţi şi să vă îmbrăţişaţi. Pentru lesbiene acest tip de comportament este un lux pe care îl plătesc cu preţul siguranţei fizice şi emoţionale.

Andreea înlocuieşte gesturile tandre evidente cu unele mai subtile. „Cred că în astfel de situaţii eşti dator să te comporţi civilizat. Ştii că gestul tău ar putea dăuna cuiva, aşa că poţi înlocui dorinţa sărutului cu o privire. Există nenumărate gesturi de afecţiune de care oamenii uită din cauză că se gândesc foarte mult la sex”, spune ea.

Mădălina, în schimb mărturiseşte că-şi sărută iubita chiar şi în public. „Altfel este frustrant, mai ales când în faţa ta se molfăie fără jenă un cuplu straight şi te întrebi: Noi oare de ce suntem atât de diferite? Când simţim până la urmă tot dragoste!”.

„Pericolul de a fi agresat verbal sau fizic este real şi permanent, iar acest lucru are un impact foarte important asupra vieţii acestor oameni”, susţine psihoterapeutul Florentina Bocioc, director executiv al Fundaţiei Accept.

De aceea Andreea vede ca pe un handicap orientarea ei sexuală. „Este un handicap pentru că, din cauza precauţiilor pe care trebuie să ţi le iei pentru siguranţa proprie, te privezi sau eşti privat de drepturi la îndemâna cuplurilor heterosexuale”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter