Să îi spui sau nu că l-ai înşelat? Află de la experţi!

De Stela Moisescu, pe

Fie că a fost o noapte de sex pasional sau un sărut după un cocktail, realitatea este aceeaşi: ţi-ai înşelat iubitul. Remuşcările te bântuie şi nu te poţi gândi decât…
… la faptul că există riscul să îţi pierzi iubitul pentru totdeauna.. Nu ştii dacă te va ierta şi dacă va mai avea vreodată încredere în tine. Te consumă faptul că un moment de rătăcire te poate costa totul. Nu ştii dacă merită sau nu să-ţi uşurezi conştiinţa…

În cazul în care de o vreme încoace te întrebi dacă să-i mărturiseşti sau nu că l-ai înşelat, nu strică să afli şi părerile specialiştilor în relaţii de cuplu.

De ce să-i spui că l-ai înşelat

Terapeutul şi autorul Paul Coughlin consideră că infidelitatea emoţională şi cea fizică trebuie mărturisite, altfel ele se vor interpune în relaţia ta fără să îţi dai seama. Sentimenul tău de vinovăţie şi al lui de suspiciune vă vor afecta modul în care interacţionaţi. Specialistul te sfătuieşte să alegi contextul potrivit şi să te confesezi.

Un alt motiv invocat de mulţi specialişti este şi faptul că întotdeauna este mai bine ca partenerul tău să afle de la tine adevărul, nu de la altcineva. În acest fel, chiar dacă va fi foarte dezamăgit şi furios, măcar nu-şi va pierde de tot încrederea în tine. Minciuna, chiar şi prin „omisiune”, este un păcat la fel mare precum infidelitatea pentru mulţi bărbaţi. Aşa că cel mai probabil va pune punct relaţiei, din moment ce nu va putea să aibă vreodată încredere în tine.

De ce să nu-i spui că l-ai înşelat

Psihologul Marcella Bakur Weiner, autoarea cărţii „Cheaters”, te sfătuieşte să ţii indiscreţia pentru tine în anumite situaţii: dacă a fost doar un moment de rătăcire, o infidelitate izolată, care ştii că nu se va mai repeta. „Poate că te vei simţi mai eliberată, dacă îi mărturiseşti, dar nu vei face decât să-l răneşti şi să deteriorezi, poate chiar de tot, relaţia voastră”, spune Weiner. În opinia ei, este preferabil să duci singură povara remuşcărilor, dacă îţi doreşti un viitor cu bărbatul respectiv. În plus, te sfătuieşte să nu mărturiseşti nimănui indiscreţia, pentru a minimaliza riscul ca ea să iasă la iveală.

Sherry Argov, autoarea celebrei cărţi „Why Men Marry Bitches” susţine la rândul ei că nu este deloc indicat să-i mărturiseşti iubitului că l-ai înşelat deoarece, chiar dacă reuşiţi să vă salvaţi relaţia, ea nu va mai fi la fel. Deşi el spune că te iartă, va face tot ce îşi doreşte fără să te consulte şi nu va ezita să te înşele ca să îşi ia revanşa, adaugă Argov.

Dă click şi află de ce înşală femeile şi bărbaţii!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter