De ce unele femei mimează orgasmul?

De Lumea Femeilor, pe

Se spune că femeile sunt experte în a mima nu numai plăcerea din timpul partidei de sex, dar şi orgasmul.
Oare este adevărat? Majoritatea femeilor au simulat, măcar o dată, un orgasm. Unele le mimează, însă, aproape pe toate. Din ce motive preferă ele să “joace teatru”? Pe cine să dăm vina?
Cele mai des întâlnite motive, după cum spun chiar femeile, sunt: nu doresc să îşi pună partenerii într-o situaţie delicată şi sunt prea obosite pentru a avea dispoziţia necesară, aşa că vor să se termine cât mai repede.

“Am motivele mele!”

► Multe femei spun că partenerii lor sunt pe deplin satisfăcuţi numai în momentul în care ele au orgasm. Probabil că este o chestie de orgoliu masculin. Uneori există o singură variantă pentru a ieşi din “jocul” acesta obositor – să mimezi orgasmul.
► În majoritatea cazurilor, femeile nu au ca scop orgasmul. Dorinţa relaţiilor sexuale se naşte din nevoia de intimitate, de confort în patul conjugal, de tandreţe. Bărbatul nu o să înţeleagă asta sau, mai exact, o să presupună că este un mod subtil de a-i sugera că nu este excelent în pat. Asta nu poate crea decât probleme. Atunci, ce faci? “Interpretezi” un orgasm.
► Sunt femei care nu au experimentat niciodată orgasmul în timpul actului sexual. Dacă partenerii lor ar şti asta, cum ar decurge relaţia? Ele mimează pentru ca ei să se simtă încrezători. Ei se aşteaptă ca femeile să încheie cu un orgasm. Astfel, se creează un cerc vicios, în care femeia, prin intermediul bărbatului, se obligă să mimeze câte un orgasm pentru fiecare act sexual.
► Există bărbaţi care îşi închipuie că actul sexual este un drept câştigat prin căsătorie. Dacă femeia nu se simte în dispoziţia necesară, dar trebuie să o facă – altfel soţul ei intră la bănuieli absurde -, cea mai la îndemână cale este să mimeze.
► Bărbatul care se străduieşte să îi ofere partenerei lui orgasme pe bandă rulantă, s-ar putea să aibă o surpriză. Sexul este un act extraordinar, dar făcut fără măsură, poate deveni incomod. Femeia o să se grăbească să mimeze unul, două orgasme, mai repede decât să rişte o demonstraţie prelungită, de multe ori însoţită de durere fizică.
► Unele femei au probleme de sănătate. În acest caz, sensibilitatea din timpul actului sexual ar putea cere “stop joc”, pentru câteva minute. Asta poate cauza bărbatului care nu stă minunat la capitolul potenţă. Aşa că va prefera să mimeze orgasmul, împăcând şi capra şi varza. În astfel de cazuri, cele mai multe femei se bucură de orgasmul obţinut prin masturbare.

Uşor de reprodus

A nu se înţelege greşit. Orgasmul este o experienţă fantastică. Numai că femeile, în altruismul lor, preferă să aşeze plăcerea bărbatului pe primul plan, în loc să caute modalităţi de a oferi plăcere prin plăcerea lor. De asemenea, un orgasm cere mai multă muncă şi mai multă concentrare decât o imitaţie, mai ales că orgasmul feminin este mai uşor de mimat decât cel masculin.
Variantele sunt următoarele: să apuci ceva cu putere (lenjeria de pat, perna, perdeaua), să gemi îndelung şi strident, să respiri adânc, să îţi bagi capul în pernă etc.

Crezi că și iubita ta se preface?

► Vorbeşte cu ea despre asta! Poate că răspunsurile ei te vor ajuta să o cunoşti mai bine, poate că veţi descoperi împreună poziţii şi acţiuni care să vă îmbunătăţească viaţa sexuală.
► Nu te enerva, dacă admite că se preface. Încearcă să înţelegi problema, acesta este primul pas spre rezolvare. Nu merge prea departe! Nu încerca prea mult, pentru că s-ar putea să o împingi către anxietate mai mult decât către orgasm.
► Orgasmul este provocat mai mult de creier, decât de corp. De cele mai multe ori, absenţa orgasmului nu este vina barbatului, dar nevoia de a mima unul, este.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter