De ce te face nefericită un iubit inteligent

De Stela Moisescu, pe

Un bărbat cu capacităţi intelectuale deosebite nu este neapărat un iubit care te va face fericită, deci inteligent emoţional. De fapt, un bărbat care posedă inteligenţă cognitivă…
… poate fi din multe puncte de vedere nepriceput în plan afectiv, creând multe momente de cumpănă în cuplu.

Un bărbat inteligent are abilităţi precum logică, analiză şi pragmatism. Aceste abilităţi nu antrenează centrii emoţionali, ele pot exista şi fără ca bărbatul să posede abilităţi sociale, explică psihologul Susan G. Dunn.

Aşadar, un bărbat inteligent poate fi un iubit jalnic, dacă nu posedă şi inteligenţă emoţională. Iată de ce:

–    Bărbatul inteligent este eficient doar atunci când face lucrurile de unul singur. O relaţie presupune, oricât de serios ar suna, abilitatea de a lucra în echipă, chit că e vorba de planificarea concediului sau de cumpărături. Ce să mai spunem de creşterea unui copil…

–    Bărbatul inteligent în plan cognitiv se bazează întotdeauna pe noţiuni concrete. Ori o relaţie se bazează, cel puţin la început, pe multe sentimente abstracte. Intensitatea lor l-ar putea speria. Te vei trezi că exagerează lucrurile atunci când îl deranjează ceva sau că se retrage subit.

–    Bărbatul inteligent tinde să analizeze relaţia dintr-un unghi prea raţional. Va face un plan de fezabilitate al relaţiei şi, făcând referire la cele spuse mai sus, va considera că ceva atât de instabil are puţine şanse de reuşită. Acest bărbat va gândi mereu în viitor şi nu va fructifica momentele din prezent. Te va deziluziona cu gândirea sa practică şi, pe alocuri, pesimistă. În plus, dacă nu-i dă cu plus planul de fezabilitate, cel mai probabil nici nu se va mai implica prea tare în relaţia cu tine.

–    Bărbatul inteligent tinde să te înşele cu cariera lui. Un bărbat inteligent are aspiraţii profesionale înalte, dar şi capacitatea de a a le realiza, făcând, din păcate, sacrificii în plan personal.

–    Motivaţia ţine de emoţional. Un bărbat inteligent nu va avea neapărat iniţiativă în relaţia de cuplu. De fapt multe gesturi romantice şi afectuoase faţă de iubita lui i se pot părea prea emoţionale şi stupide.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter