De ce e bine să te masturbezi chiar dacă ai iubit

De Stela Moisescu, pe

Dacă în anii ’50, din pricina normelor sociale, doar 60% dintre femei admiteau că se masturbează, astăzi procentul trece de 90%, semn că masturbarea şi-a câştigat…
… statutul de practică perfect normală.

Mai mult, sexologii şi medicii deopotrivă atribuie masturbării o serie de beneficii.

Dă click şi află ce beneficii aduce masturbarea unei femei!

Ei bine, aceste beneficii sigur conving orice femeie singură să-şi ofere câteva clipe de plăcere. Situaţia se schimbă, însă, atunci când apare un bărbat în peisaj. Multe prietene mi-au mărturisit că au încetat să practice masturbarea odată ce au început o relaţie. Câte dintre ele se bucură însă de o viaţă sexuală satisfăcătoare cu partenerul şi pot spune că au tot ce îşi doresc pe acest plan? Prea puţine… Totuşi, ele sunt ferm convinse că acum iubitul este responsabil de plăcerea lor, aşa că se dedică trup şi suflet sexului în cuplu.

Această mentalitate este foarte restrictivă cu plăcerea ta şi deloc adevărată. Indiferent că ai sau nu iubit, orgasmul tău este… responsabilitatea ta.

Iată câteva motive întemeiate pentru care ar trebui să te masturbezi chiar dacă ai un iubit!

Autorul Paul Jenner notează că, de regulă, femeile care nu au orgasm în timpul sexului cu partenerul tind să îşi piardă interesul şi pentru masturbare. El te sfătuieşte să începi să te masturbezi imediat, căci doar aşa măreşti şansele să ai orgasm şi cu iubitul tău.

Dă click şi vezi cum te învaţă masturbarea să ai orgasm şi cu iubitul!

Mai apoi, autorul precizează că masturbarea îţi dezvoltă reacţiile sexuale. Ce înseamnă asta? În timpul masturbării primeşti răspunsuri biologice care te fac mai apoi să acţionezi cu mare precizie, pentru a-ţi provoca şi mai multă plăcere. Iubitul tău nu are această precizie înnăscută. Tu eşti cea care trebuie să-l înveţe, aşa că, înainte de toate trebuie să te cunoşti în cele mai mici detalii!

Nu în ultimul rând, sexologii admit că femeile experimentează orgasme diferite în timpul sexului şi în timpul masturbării. De exemplu, s-a descoperit că orgasmele prin masturbare la femei produc bătăi ale inimii mai rapide.

Chiar dacă ai orgasm cu iubitul tău, ar fi bine ca din când în când să îţi provoci şi singură un altfel de extaz, unul poate că mai intens, după cum mărturisesc majoritatea femeilor. În fond, orice plăcere repetată îşi pierde farmecul. În acest fel te poţi bucura de plăceri variate cu acelaşi entuziasm!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter