Cum să ţii rudele departe de relaţia voastră

De Diana Zagrean, pe

Fie că locuieşti cu socrii, ai multe surori băgăcioase, sau verişorii voştri vă stresează în weekenduri, o relaţie în familia extinsă este greu de gestionat. Vezi cum să ţii rudele departe de relaţia voastră.

Stabileşte reguli clare

Orice familie este curioasă atunci când un nou membru se adaugă, mai ales dacă respectivii sunt destul de uniţi.
Este normal ca mama ta sau soacra să fie interesate de persoana pe care ai adus-o în familie şi de interacţiuena dintre voi. Atâta timp cât sfaturile şi întrebările nu depăşesc limitele voastre (ale cuplului) şi nu vă simţiţi niciunul agresaţi de rude, totul este ok.
Dacă cineva din familia ta sau a lui sare calul, trebuie să-i spuneţi imediat că vă încalcă intimitatea. Grija părintească nu trebuie să se extindă la curiozităţi care ţin de viaţa voastră ca cuplu.

Impune limite

Limitele pe care le veţi stabili împreună trebuiesc uneori impuse membrilor familiei.
Dacă soacra vine cam des în vizită, rămâne peste noapte la voi „ca să vă ajute”, sau se apucă să vă ordoneze lucrurile prin casă, „pentru că ştie ea mai bine unde se pun lucrurile”, aveţi o problemă.
Discută cu partenerul tău şi găsiţi o cale de a comunica cu membrul băgăcios al familiei. Nu trebuie să vă certaţi voi pentru că familiile voastre nu sutn rezonabile.

Caută ajutor şi sfaturi

Dacă simţi că situaţia familială te depăşeşte, dacă ai impresia că partenerul nu te sprijină destul când vine vorba de socri, sau dacă familia ta îşi impune din obişnuinţă punctul de vedere şi eşti vulnerabilă în faţa lor, mergi la un specialist.
Psihoterapeuţii nu există doar pentru a ajuta persoanele depresive sau anxioase, ci şi pentru că au studiat îndelung situaţii conflictuale şi interacţiunea dintre oameni.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter