Culorile şi fericirea! Vezi ce legătură este între ele

De Lumea Femeilor, pe

Culorile sunt o “cale” de transmitere a fluxului energetic. Care sunt nuanţele cu care să te înconjori, pentru a trăi “la vie en rose”?
 

GALBEN

Culoarea simţului estetic, a libidoului, a împăcărilor, te îmbie la muzică bună, la artă, la frumos. Antidepresiv prin definiţie, galbenul (pal) este nuanţa ideală pentru pereţii casei tale, pentru că te ajută să te simţi liniştită şi relaxată.
► Sfatul nostru: poartă galben primăvara, pentru a trece cu bine de asteniile buclucaşe.

ROȘU

Culoarea pasiunii şi a iubirii este stimulantă şi absoarbe energia oamenilor cu care intri în contact. Dacă te îmbraci în roşu, vei fi observată repede, iar cei din jur vor fi atraşi de tine ca de un magnet. Dacă ţi-ai decorat casa în această culoare, nu ai procedat foarte bine – este obositoare şi îţi limitează libertatea de gândire. Câteva accesorii, însă, de un roşu aprins, îţi dezvoltă creativitatea şi se pare că îţi sporesc libidoul.
► Sfatul nostru: poartă-l atunci când vrei să atragi atenţia sau când ai o întâlnire romantică.

ALBASTRU

Culoarea bunului simţ, a dorinţei de prietenie şi a divinităţii (bleu) creează confortul unei relaţii de egalitate. Purtând haine albastre, vei fi primită cu uşurinţă în cercuri noi. Albastrul atrage simpatia şi respectul. Dacă ai această culoare în jurul tău eşti profund relaxată şi ai înclinaţii către interiorizare. Aplicat pe pereţi, el dă senzaţia de spaţiu.
►Sfatul nostru: văruieşte camera copilului cu o nuanţă de bleu deschis.

VERDE

Culoarea sănătăţii şi a banilor, influenţează două tipuri de oameni: cei liniştiţi, discreţi, care nu doresc să iasă în evidenţă, şi cei cu personalităţi puternice, inşi de neoprit în realizarea planurilor personale. Purtând verde, s-ar putea să treci de la o stare la alta: să te simţi ori foarte atrăgătoare, ori dezagreabilă.
►Sfatul nostru: dacă ai nevoie de “verde”, ieşi în natură, relaxează-te, apoi revino la culori calde, alegându-le pe cele cu efect liniştitor (bleu, roz pal, nude etc.).

CROMO-PSIHOTERAPIA

►Eşti tristă?
Vindecă-te cu galben şi portocaliu. Oranjul este cea mai tonifiantă culoare, pe când galbenul calmează şi te ajută să vezi lucrurile într-o lumină mai bună. Evită griul şi maroul, cel puţin în vestimentaţie.

►Eşti stresată?
Fă un coctail din roz cu alb sau cu galben. Nu folosi, însă, prea mult roz, pentru că este o culoare tonică şi poate produce noi stări tensionate.

►Nu ai energie?
Foloseşte roşu sau verde aprins – sunt culori tari, care te încarcă de energie. Combină-le cu alb sau bleu, ca să le calmezi efectul, când simţi că te-ai supraîncărcat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter