Copiii mei, ai tăi şi ai noştri

De Lumea Femeilor, pe

Oamenii divorţează, se recăsătoresc sperând că a doua oară vor avea mai mult succes. Puţini reuşesc să serbeze nunta de argint, cei mai mulţi se despart mai repede decât prima oară. De ce este atât de greu s-o iei de la capăt?

De ce se ratează a doua căsnicie?

La prima vedere, s-ar putea crede că a doua căsătorie are mai multe şanse de reuşită decât prima. Statisticile spun însă că rata celor ce divorţează a doua oară este sensibil mai mare decât a divorţurilor după primul mariaj. Iată care ar fi prin­cipalele motive:
Totul ne aminteşte că a existat un trecut. Durerea provocată de nereuşită, prietenii, lucrurile pe care le foloseaţi împreună, unele locuri, în multe cazuri, copiii.
Viaţa amoroasă. În patul conjugal, de multe ori se află soţul şi soţia, dar şi amintirea fostei neveste şi a fostului bărbat. Copiii, care pot juca rol de „sabotori”. Ei suferă din cauza separării părinţilor şi se revoltă împotriva tatălui sau a mamei vitrege. Ca dovadă că prezenţa copiilor complică lucrurile este faptul că doi oameni, care îşi refac viaţa şi nu au copii din altă căsnicie, rezistă mai uşor şocurilor noului început.

Mame vitrege şi dificultăţile pe care le întâmpină cu copiii soţului

Pentru o femeie, nu este niciodată prea uşor să se acomodeze cu copiii soţului. În primul rând, pentru că, în ochii unui copil, mama vitregă este o creatură rea, care, aşa cum a aflat el din poveşti, îi va face viaţa un chin. În al doilea rând, fiindcă nu este uşor să trăiască o poveste de iubire încercând, totodată, să construiască o relaţie bazată pe prietenie cu copilul soţului. De obicei, copilul refuză să-i dea ascultare sau să se ataşeze de ea dintr-un soi de teamă de a nu-şi trăda mama natu­rală. De fapt, problemele lor de comportament sunt, în general, semnul unei mari suferinţe.
Trebuie să mai spunem că mamele vitrege suferă de multe ori din cauză că nu-şi găsesc locul cuvenit în familie. „Lupta” cu fosta nevastă, cu tot ceea ce a reprezentat ea pentru bărbatul iubit -cu cu bune şi cu rele -şi, mai ales, pentru copilul „moştenit”, este uneori inegală. Astfel încât ea se vede nevoită să ceară să i se recunoască rolul de soţie şi mamă.În asemenea situaţii, soţul trebuie să spună ceva de genul: „Această femeie se află aici pentru că este soţia mea şi pentru că eu am ales-o. Iar despre asta nu discutăm. Ea se va ocupa de tine pentru că am rugat-o eu. Ea este gata să te iubească”. De asemenea, este important ca tata să nu ceară copiilor s-o iubească, ci s-o respecte şi să se poarte civilizat.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter