Ce să nu îi spui despre sex

De Lumea Femeilor, pe

O dată ajunse în aşternut, multe femei, altfel vorbăreţe, amuţesc dintr-odată. Mare păcat, fiindcă vorba dulce mult aduce. Şi în materie de sex…
Trucul cu visul. Excelent pentru a-i transmite într-un mod subtil o dorinţă pe care te ruşinezi să o spui „pe faţă”. Povesteşte-i că ai avut un vis erotic ciudat, în care ţi se întâmpla acel lucru. Aşa vei vedea cum reacţionează. Iar el se va gândi, poate, să îţi facă o surpriză transformând visul în realitate.

Ce ţie îţi place… fă-i şi lui. Dacă, de exemplu, îţi doreşti să te maseze pe umeri înainte de a face sex, răsfaţă-l tu mai întâi pe el cu un masaj. Data următoare, poţi pune întrebarea: „Tu când te revanşezi?”

Pretexte bune. Fii cu ochii în patru când vă uitaţi la televizor sau răsfoiţi reviste. Filmele sau subiectele din revistă îţi pot furniza un punct de pornire bun pentru o discuţie despre sex. Dacă tocmai vedeţi un film în care eroul este foarte tandru în timp ce face dragoste, poţi aduce vorba despre cât de minunat este pentru o femeie când partenerul face acele gesturi de tandreţe. Atenţie! Nu aborda subiecte care l-ar putea inhiba sau complexa!

Complimente în loc de critici. În pat, orice remarcă critică poate otrăvi atmosfera. De aceea, e mai bine să lauzi ceea ce îţi place decât să spui ce nu îţi place. Şi, mai ales, oferă-i alternative. Un exemplu ar fi: „Mă simt extraordinar când mă mângâi în locul acela. Ce-ar fi să încerci şi aici?”

Obişnuinţa de a discuta. Cuplurilor care sunt obişnuite să discute deschis despre orice, de la filosofie până la arta preparării conservelor, le este mult mai uşor să vorbească şi despre dorinţele sau problemele lor sexuale. Încearcă să nu treacă o zi fără să stai de vorbă, măcar câteva minute, cu soţul tău despre lume şi viaţă. Iar momentele de relaxare de după sex sunt cele mai potrivite pentru aşa ceva…

Cine nu întreabă… nu câştigă. Profită de un moment când sunteţi relaxaţi pentru a-l întreba pe soţul sau iubitul tău ce i-ar plăcea să mai faceţi „în pat”. Ascultă-l cu interes şi nu îl întrerupe. Aşa, nu vei avea surpriza să afli, la un moment dat, că şi-a luat o amantă pentru că tu nu erai interesată de dorinţele lui sexuale.

Extra truc. Dacă crezi în astrologie, merită să studiezi un zodiac erotic. Vei afla o mulţime de amănunte despre zonele erogene, psihologia şi comportamentul sexual al nativilor din semnul lui. Şi, chiar dacă el ia în râs povestea asta cu zodiile, într-un moment de intimitate îi poţi citi, pe un ton glumeţ, câteva pasaje despre zonele tale erogene. Poate fi un punct de pornire pentru o discuţie interesantă. Şi pentru o partidă de amor de neuitat…

 Dece EL nu spune ce are pe suflet?

Când e vorba de sentimente, dorinţe sau insatisfacţii sexuale, majoritatea bărbaţilor îşi păstrează trăirile sub tăcere. Un sondaj recent a relevat că 62% din femeile intervievate considerau că bărbaţii lor nu comunică pe tema problemelor de cuplu, în timp ce numai 12% dintre bărbaţi aveau aceeaşi nemulţumire în privinţa consoartelor lor.

Cifrele arată că bărbaţii vorbesc mult mai rar despre ceea ce se întâmplă în sufletul lor. Explicaţia e simplă: discuţiile „emoţionale” îi sperie, fiindcă se simt pe un teren alunecos, unde nu deţin controlul. Soluţia? Mingea e în terenul tău. Vorbeşte tu!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter