Ce să nu-i spui iubitului tău. Cuvinte care ucid pasiunea

De Libertatea pentru femei, pe

Totul pare că va merge bine și urmează scene fierbinți, dar unele cuvinte pot să strice cheful și să vă facă să vă întoarceți cu spatele unul la celălalt.
Sexologul Valentin Pescaru este de părere că „anumite comparații sau referiri la foste experiențe pot ucide instantaneu dorința de sex a partenerului”. Dacă vrei să ai parte de acțiune „evită referirile la aspectul fizic, dimensiuni etc. Și vezi ca nici măcar să nu arăți vreo dezamăgire printr-o reacție a feței”. În acele momente, el ar trebui să se simtă cel mai sexy bărbat din lume.

„Ai dus gunoiul?”

„Știi că trebuie să plătim între-ținerea, ratele la bancă și mai trebuie să dăm la fondul clasei pentru ăla mic…”, „Mâine la cât pleci? Poți să iei tu niște…?” – toate aceste replici și multe altele asemenea nu au ce căuta în dormitor în cazul în care aveți parte de momente tandre.
Nu este acum timpul să discutați despre treburile casnice rămase neterminate sau să vă faceți programul pentru a doua zi. Nu te mira că, dacă îl iei așa, îți va întoarce spatele ori chiar va evita „subiectul” atunci când vei dori puţină tandreţe din partea lui. Dacă de obicei aduci în discuție teme conflictuale, nu va face altceva decât să se îndepărteze de tine.

„Sunt urâtă”

Nu îi atrage atenția nici asupra defectelor tale fizice, reale sau închipuite. În loc să auzi de la el laude pentru cât ai slăbit atunci când tu spui că ești prea grasă, îl vei face poate chiar să observe ce nu văzuse până atunci, ce ignora în vârtejul pasiunii sau chiar să nu mai aprecieze lucruri care altfel îi plăceau la tine. Un alt motiv de tăiat cheful e să îi spui tot ce ai vrea să facă. Una este să-i dai niște indicii pe un ton incitant și alta este să te comporți ca un adevărat GPS care îl ghidează pas cu pas: „mai la stânga, mai la dreapta, recondiționarea traseului…”.

Comunicarea, cale de îmbunătățire

Sexologul este de părere că „ar fi bine să ții cont și de faptul că fiecare om este o persoană unică. Deși există caracteristici comune, individualitatea învinge. Ascultă-ți partenerul și află cât mai multe despre el. Chiar și dacă sunteți împreună de mult timp, tot mai există zone despre care mai poți să afli câte ceva. Astfel, vei descoperi mai ușor care sunt subiectele care îi displac.
Un indicator important care le semnalează sunt reac-țiile lui și lucrurile pe care le respinge”.

FĂRĂ AMINTIRI ȘI COMPARAȚII

„Există câteva subiecte extrem de sensibile pentru majoritatea bărbaților – poveştile despre „foști”. Chiar dacă partenerul insistă să îi spui, vei vedea că de multe ori nu reușește să mai treacă peste astfel de informații. Astfel încât îți recomand să te abții să îi vorbești despre aventurile tale „din tinerețe”. Aici se potriveşte cel mai bine o adaptare a unei expresii celebre: „Ce s-a întamplat în Vegas/în trecut, trebuie să rămână în Vegas/în trecut”. Nu îi povesti sub nicio formă detalii despre aventurile intime pe care le-ai avut, chiar dacă ele au fost nesatisfăcătoare. Nu face nici măcar comparații de genul: „Tu eşti mai bun în pat decât celălalt/ceilalți”. Astfel de discuții nu fac decât rău.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter