Când se simt bărbaţii trădaţi într-o relaţie

De Stela Moisescu, pe

„Bărbaţii vor să fie iubiţi şi înţeleşi, dar ajung de multe ori să se simtă respinşi şi trădaţi”, este concluzia la care a ajuns terapeutul John Amodeo, autorul cărţii…
… „Love and Betrayal”, după 17 ani de consiliere terapeutică.

În realitate, bărbaţii sunt consumaţi de o sensibilitate periculoasă. De ce? Reprezentanţii sexului opus sunt educaţi să fie duri în orice context, iar atunci când simt cea mai mică urmă de durere emoţională, trec printr-un impas, pe care femeile nu îl pot înţelege în totalitate. Dacă iubitul tău se simte vulnerabil în faţa ta, practice, se va simţi trădat!

John Amodeo afirmă că orice bărbat îndrăgostit are în mintea lui o serie de înţelegeri tacite, pe care se aşteaptă ca iubita lui să le intuiască şi să le respecte. Când încalci „înţelegerile tacite” iubitul tău se simte trădat. În faţa unui astfel de sentiment mulţi bărbaţi preferă să se închidă în sine.

Aşadar, dacă ai întrezărit momente tensionate în relaţia cu iubitul, iar el a insistat că nu are nimic, s-ar putea să fi încălcat o regulă importantă în opinia partenerului tău.

Iată câteva ocazii neaşteptate în care un bărbat se simte trădat de iubita lui!

Când îl contrazici de faţă cu alte persoane: să zicem că tu şi iubitul tău aţi ieşit cu prietenii voştri şi se iscă o discuţie în contradictoriu. Iubitul tău exagerează un pic lucrurile şi îi atragi atenţia de faţă cu toată lumea. În acel moment te va detesta puţin, pentru că ai ţinut să-l pui la punct de faţă cu toată lumea. „Unde-i solidaritatea?”, se va întreba el.

Când te distrezi fără el: în cazul în care ai ocazia să pleci cu colegii de muncă un weekend la mare, nu te aştepta ca el să-ţi facă bagajul entuziast. În mintea lui deja te vede dansând lasciv în club cu colegul de la IT. Faptul că plănuieşti un weekend de distracţie fără el şi în comapania altor bărbaţi îl va irita cu siguranţă. Şi dacă îţi urează sec distracţie plăcută, asigură-te că îl suni din oră în oră!

Când îţi faci planuri măreţe de viitor şi uiţi să-l incluzi: să zicem că ai ocazia să faci un curs de pregătire profesională în străinătate timp de trei luni. Dacă îi povesteşti entuziastă despre ce e vorba, fără să aduci în discuţie faptul că veţi avea o relaţie la distanţă pentru o perioadă, te va considera ignorantă. Imediat ce va vedea că nu te interesează acest aspect, va bate în retragere.

Când te aranjezi mai tare pentru ieşirea cu fetele, decât pentru întâlnirea cu el: sigur se va întreba de ce ieşi aşa de cochetă din casă atunci când te vezi cu fetele şi va suspecta că „ieşiţi la agăţat”. Dacă e băiat deştept se va prinde că vrei să te simţi bine în pielea ta, mai ales când eşti înconjurată de prietenele tale care arată super, însă tot nu va înţelege cum de competiţia feminină e mai puternică decât dorinţa de a-l impresiona pe el.

Când dai banii pe „lucruri inutile”, după care te plângi că nu îţi permiţi vacanţa pe care o propune el: el nu va înţelege că ai nevoie de încă o pereche de sandale sau de o cremă de corp care costă o mică avere. După el, este mult mai important să investiţi banii în ceva concret, cum ar fi o vacanţă în doi. Va considera că pui mai mult preţ pe „capriciile” tale, decât pe ceea ce aţi putea face împreună.

Dă click şi află 5 tipuri de femei cu care bărbaţii nu vor o relaţie!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter