”Sunt bărbat și am făcut un test de sarcină. A ieșit pozitiv”

De Sandra S., pe Ultimul update Miercuri, 03 mai 2017, 13:33

Când o femeie vrea să afle dacă este însărcinată sau nu, primul lucru pe care îl face este să dea o fugă până la farmacie și să-și cumpere un test de sarcină. Se pare că acesta nu este singurul uz al testului, ci și bărbații ar trebui să-l facă pentru a afla dacă au una din cele mai grave boli masculine.

A aflat-o pe pielea lui un tânăr de 19 ani din Marea Britanie, care a făcut un test de sarcină în joacă. Nu mică i-a fost mirarea când a ieşit pozitiv. Din fericire, a avut curiozitatea să-l întrebe pe medicul lui ce înseamnă asta, iar el i-a propus să facă nişte analize. Acestea au arătat că băiatul avea cancer testicular, dar boala a fost depistată suficient de devreme ca să poată fi tratată.

Citeste si:
„Eu am crescut fără mamă, doar cu tata. Când mă duceam la școală, în fiecare zi îmi punea un bilet în ghiozdan. Mă rușinam cu ele. Într-o zi, un băiat din clasă mi-a luat biletul și l-a pasat altor colegi. Ce s-a întâmplat apoi…
A continuat și când eram la facultate. I-au scris o scrisoare lui tata.

Cum funcționează testele de sarcină

Testele de sarcină cumpărate de la farmacie măsoară nivelul de hormon hCG – gonadotropina corionică – din urină. Prezența hormonului în organismul unei femei înseamnă că aceasta a rămas însărcinată. Pe de altă parte, potrivit specialiștilor, bărbații nu au acest hormon în corp, decât dacă este prezent și cancerul testicular, care îl produce.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter