5 obstacole în calea mariajului perfect

De Diana Zagrean, pe

Chiar şi cele mai solide căsnicii dau peste probleme din când în când. Vezi care sunt cele 5 obstacole din calea mariajului perfect şi ce trebuie să faci ca să clădeşti o căsnicie rezistentă.
 

Încheierea curtării odată cu nunta

Multe cupluri de tineri sunt extaziaţi la început, când au loc întâlniri dese şi fiecare dă ce este mai bun din el pentru relaţie şi pentru celălalt.
Din păcate, mulţi se opresc din a mai încerca să-şi cucerească partenerul odată ce s-au căsătorit.
În unele cazuri, şocul schimbării comportamentului este foarte mare, deoarece el sau ea erau prinţul, respectiv prinţesa din vis care s-au transformat în broscoi.
Ca să nu îţi dezamăgeşti partenerul şi pentru ca acesta să nu aibă senzaţia că „te-ai schimbat” după nuntă, nu renunţa să te îngrijeşti, să faci mici surprize din când în când şi să mai ieşiţi în oraş doar voi doi, chiar şi când aveţi copii.

Căutarea senzaţiilor de la început

Când te îndrăgosteşti, corpul tău trimite tot felul de hormoni şi mintea îţi este zăpăcită de senzaţii noi. În plus, ai la dispoziţie o persoană nouă şi interesantă, care îţi soarbe fiecare poveste pe care o spui şi îţi laudă până şi defectele. Astfel de senzaţii, asociate cu o viaţă sexuală activă, pot crea dependenţă şi oamenii uită să se bucure de avantajele unei iubiri lungi şi călduţe.
Pasiunea nu durează pentru totdeauna şi feromonii şi emoţiile se mai temperează în timp, dar asta este foarte normal. Odată ce înţelegeţi că dragostea are etape şi că fiecare este frumoasă în felul ei, veţi avea un mariaj mult mai fericit.

Negativismul

Viaţa reală poate fi foarte grea şi încercările nu devin mai uşoare doar pentru că ai un soţ sau o soţie care să te sprijine. Este uşor să te scufunzi în critici, să te concentrezi pe defecte şi să cauţi ceartă în orice nemulţumire atunci când viaţa devine mai grea.
Specialiştii au ajuns la concluzia că pentru ca un mariaj să aibă succes, trebuie să existe cinci aspecte pozitive pentru fiecare aspect negativ.
Fă un efort mental zilnic şi nu te arunca cu toate frustrările asupra partenerului, deoarece nefericirea lui se va transforma în noi critici şi certuri.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter