Vedetă la modă: Cum ar purta Cosmina Păsărin rochia tradiţională românească?

De Madalina Racorean, pe

Frumuseţea şi originalitatea iei româneşti este de neegalat. Cele vintage, a căror valoarea este nepreţuită, pot fi piesele vestimentare unicat care te vor urca pe un piedestal.
La fel de interesant este să încerci să porţi o rochie vintage tradiţională, cusută cu fir metalic provenit din Franţa,  de acum mai bine de 80 de ani. Pentru Cosmina Păsărin rochia vintage românească este o adevărată bijuterie.

Unde ai purta o astfel de rochie? Peste tot şi în orice împrejurare.  E piesa  inestimabilă care te îmbracă fără ca tu să mai ai nevoie de alte accesorii sofisticate sau de genul acela de întrebări cu care ne confruntăm atât de des noi, femeile: “ vai, dar eu cu ce mă gătesc diseara la cocktail?”

Cosmina Păsărin spune că: “Aş purta rochia tradiţională românească. Aşadar, cu prima ocazie o voi pune pe mine şi o voi asorta cu nişte încălţări foarte simple, gen tenişi basic gri sau bej, pentru că la o astfel de rochie nu ai nevoie de accesorii opulente. Este într-adevăr o ţinută lejeră, mai ales pentru anotimpul călduros. Ne ajută să fim frumoase şi în acelaşi timp să ne simţim foarte bine. Ce-i drept, deocamdată nu am aşa ceva în garderobă, dar poate că e vremea să îmi iau.”

Vedetă la modă: Cum ar purta Cosmina Păsărin rochia tradiţională românească?

Rochia tradiţională românească este realizată din pânză, 100% bumbac, excelent pentru confortul pieleii tale, mai ales vara, când corpul nostru vrea să respire.  Este cusută  cu broderie foarte bogată, evident manual, pe pânză de bumbac 100%. Acest gen de broderie se numeşte în termeni populari “broderie persană”.  Este o piesă deosebită pentru ca e brodată cu fir metalic, fir care se aducea din Franţa acum mai bine de 80 de ani, iar cele care îşi permiteau aşa ceva erau doamnele din înalta societate.

Mai multe detalii pe www.ecotrend.ro

Mădălina Răcorean

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter