Top 20 parfumuri bărbătești pentru sezonul toamnă-iarnă

De Sofia Ionescu, pe Ultimul update Marți, 11 octombrie 2022, 14:31

Atunci când alegi parfumuri bărbătești sau de damă poate să fie chiar mai complicat decât ahiziționarea unor piese vestimentare sau a unor accesorii. Un parfum bine ales este ca un ecou ce afirmă și subliniază personalitatea. Descoperă cum să alegi un parfum și care sunt cele mai apreciate parfumuri bărbătești:

  • Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Unica.ro. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Cuprins

Cum să alegi un parfum

Dacă iți dorești să găsești un parfum care să se potrivească imaginii tale, să se potrivească perfect cu personalitatea ta, să îți ofere încredere și să faci impresie celor din jur, ar trebui să alegi un parfum care să iți ofere o emoție intensă.

Doar parfumurile care sunt în concordanță cu moștenirea ta olfactivă îți pot transmite acest lucru. Moștenirea olfactivă este terenul de reproducere pentru toate mirosurile și aromele ancorate în memoria noastră. Se construiește încă de la o vârstă foarte fragedă, înainte de vârsta de 7 ani și continuă să se îmbogățească de-a lungul vieții, prin diversele experiențe gustative și olfactive pe care le-am avut.

Parfumul este un termen generic, însă atunci când vrei să achiziționezi un parfum, vei găsi denumiri diferite și este bine să știi ce să alegi. Așadar, acestea sunt principalele categorii pentru parfumuri bărbătești, în funcție de concentrație:

  • Apa de colonie e cel mai vechi termen pentru parfum, folosit în America de Nord pentru aromele masculine. Ușoare, proaspete și fructate, compuse de obicei din 2-4% uleiuri de parfum în alcool și apă. De obicei durează aproximativ 2 ore.
  • Apa de toaletă are o compoziție de spray ușor cu 5-15% esență de parfum pură dizolvată în alcool. De obicei durează aproximativ 3-4 ore.
  • Apa de parfum – Din punct de vedere istoric, este un termen fără gen, folosit pentru a descrie atât produsele pentru bărbați, cât şi cele pentru femei. Conține 15-20% esență de parfum pur și durează aproximativ 5 până la 8 ore.
  • Parfum – termenul vine de la expresia latină per fumum – prin fum. Aceasta este cea mai concentrată și mai scumpă dintre toate opțiunile de parfum. Puțin mai uleios, parfumul este compus din 20-30% esență de parfum pură. O singură aplicație poate dura până la 24 de ore.

Parfumuri bărbătești cu care nu dai greș niciodată

Parfumuri puternice pentru bărbați

Dacă sunteți în căutarea unui parfum ce denotă virilitate, un parfum puternic pentru bărbați, care să reflecte personalitatea lor, puteți alege parfumuri cu arome intense lemnoase:

Top 20 parfumuri bărbătești pentru sezonul toamnă-iarnă
Bleu de Chanel – parfum pentru bărbați

Parfumuri clasice, atemporale bărbătești

Dacă vorbim de stil clasic, cu parfumuri liniștitoare și elegante pentru bărbați, cu un miros puternic, dar deloc deranjant, iată câteva parfumuri bărbătești care se pot potrivi:

Fahrenheit Dior - parfumuri barbatesti
Fahrenheit Dior

Parfumuri pentru bărbați sportivi

Dacă vorbim mai degrabă depre un bărbat sportiv și cauți parfumuri dinamice, proaspete și pline de energie pentru bărbați, atunci s-ar putea să fii atrasă de cele mai fresh parfumuri, cu aromă de citrice. Parfumuri bărbătești cu note marine s-ar putea să se potrivească si ele:

Chrome Azzaro - parfum barbatesc
Chrome Azzaro

Și nu ezitați să alegeți versiuni fresh de parfumuri bărbătești. Parfumul fresh se poate purta în orice perioada a zilei, fiind extrem de versatil și ușor de purtat.

Top 20 parfumuri bărbătești pentru sezonul toamnă-iarnă
Homme Sport Dior

Parfumuri arăbești pentru bărbați

Parfumurile arăbești sunt tot mai căutate în ultima perioadă, așa că și oferta este una destul de variată. Dacă ești în căutare de parfumuri intense, atunci cele arăbești pot reprezenta soluția ideală.

Un parfum cu note condimentate, orientale și destul de puternic este parfumul Majd Al Sultan. Este un parfum arăbesc masculin, din inima Dubaiului, versatil și foarte apreciat, cu note de vârf citrice și note de bază lemnoase.

Ana Al Malik – I am the King este parfumul arăbesc special creat pentru bărbații care vor întotdeauna să își arate puterea, nu doar prin stilul pe care îl au, ci și prin mirosul lor desăvârșit Acesta conține o combinațiede arome surprinzătoare de iasomie de Sambac împletite cu esențe de trandafir de Taif.

Indiferent ce parfumuri bărbătești alegi, ține cont de fapt că un parfum spune foarte multe despre persoana care îl poartă. Așadar, atunci când achiziționezi un parfum, lasă-ți mai degrabă simțurile să ”vorbească”.

Vezi și ghete de toamnă pe care să nu le ratezi în 2022!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter