Mai mult volum pentru părul tău

De Unica.ro, pe

Se poartă coafurile naturale, simple, dar cu mult volum, obţinut în mod natural. Ca să fii şi tu în pas cu tendinţele, îţi spunem ce trebuie să faci pentru a obţine volumul dorit.

Volum imediat după baie

Dacă ai părul subţire sau rar, obţinerea volumului poate părea dificilă, deoarece imediat după baie acest tip de păr are tendinţa de a se „lipi” de cap. Ca să remediezi problema, ai la îndemână o metodă simplă: aplică pe părul ud puţină spumă şi masează uşor, timp de câteva minute, rădăcinile.

Dă-ţi apoi tot părul în faţă şi foloseşte uscătorul la viteza mică, îndreptând aerul cald spre rădăcini şi descurcând din când în când părul cu degetele. La final, strânge-ţi părul într-un coc lejer în vârful capului şi pulverizează puţin fixativ. Când îţi vei desface părul, după aproximativ 20-30 de minute, acesta va cădea natural, în bucle cu volum, fin conturate.

Alege ce ţi se potriveşte

Ai grijă pentru ce produse de styling optezi, pentru că nu toate au rolul de a-ţi oferi volumul mult visat. Spuma modelatoare va aranja coafura natural, în timp ce fixativul o va menţine în starea dorită mai mult timp. E bine să eviţi ceara şi gelul, deoarece  rolul acestora este de a potoli firele rebele şi, implicit, de a „aşeza” coafura.

Metodele clasice dau mereu rezultate

Atunci când ai mai mult timp la dispoziţie, o alternativă excelentă pentru a da părului mai mult volum este folosirea bigudiurilor. Alege-le pe cele mari, rotunde, pentru că oferă un volum natural. Ia şuviţe şubţiri din creştet, umezeşte-le uşor, dă-le cu spumă şi răsuceşte-le atent pe bigudiuri.

Dacă vrei ca onduleurile să fie foarte lejere, lasă bigudiurile numai o jumătate de oră, apoi descurcă buclele cu degetele. Aplică la final puţin fixativ. Dacă vrei să oferi un plus de strălucire foloseşte un ulei special cu formulă hrănitoare.

Apelează la trucurile vizuale

Pe lângă metodele clasice, puse în practică la tine acasă, poţi să apelezi la ajutorul coafezei pentru a-ţi  face şuviţe medii în două tonuri mai deschise decât culoarea ta naturală. Acestea pot crea vizual mai mult volum, mai ales dacă părul este scurt sau mediu.

Coafura potrivită în funcţie de lungimea părului

Dacă ai părul lung – În acest caz, volumul este mai greu de obţinut, dar nu imposibil. Pune-ţi câteva şuviţe din părţile laterale pe bigudiuri mari, ţine-le aproximativ o jumătate de oră, iar apoi definitivează buclele astfel obţinute cu o perie rotundă. La final, tapează uşor părul în creştet şi aplică puţin fixativ. Şi nu uita că, în cazul părului fin sau subţire, o tunsoare în scări, cu vârfurile franjurate este mult mai indicată decât liniile drepte sau o frizură cu accente geometrice.

Dacă ai părul mediu – Poţi obţine uşor aspectul dorit, dacă vei întoarce vârfurile în exterior cu ajutorul bigudiurilor sau al unei perii electrice. Pentru un look angelic, pune-ţi şuviţele exterioare pe bigudiuri spiralate. Puţin fixativ pentru volum, la final, va da coafurii rezistenţă.

Dacă ai părul scurt – Cel mai indicat este să te tunzi în scări, în şuviţe cât mai subţiri, din care să obţii un look neglijent, nestudiat. Aplică după baie spumă la rădăcini, masează uşor şi lasă-ţi părul să se usuce natural, fără a-l mai pieptăna. La final, defineşte vârfurile şuviţelor, aplicând foarte puţină ceară pe acestea. Pentru un look modern, fă-ţi câteva şuviţe mai deschise.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter