Cum să te îmbraci dacă ai picioare scurte

De Consuela Stratulat, pe

Când ai picioare scurte, trebuie să știi ce haine să porți, pentru a evita să pară și mai mici. Anumite piese vestimentare pot ascunde această trăsătură. Află ce trebuie să porți, dacă ai picioare scurte.
Prima regulă pe care trebuie să o aplici când ai picioare scurte este să porți cât mai puține culori. O ținută formată din prea multe nuanțe îți va secționa corpul și va crea un dezechilibru. Dacă porți, însă, culori cât mai simple, vei da impresia de unitate și nu vei separa picioarele de partea superioară a corpului.

Poartă fuste cât mai scurte

Fustele și pantalonii prea lungi îți vor scurta și mai mult picioarele. Cu cât fusta este mai scurtă, cu atât vei arăta mai bine. Dacă nu te simți confortabil în fuste mini, optează pentru o lungime până deasupra genunchiului.

Evită pantofii cu baretă în jurul gleznei

Oricât de drăguți ar fi pantofii cu baretă în jurul gleznei, nu este indicat să îi porți dacă ai picioare scurte. Va tăia linia picioarelor și le va face să pară și mai scurte. Aceeași regulă se aplică și în cazul botinelor până la glezne.

Poartă tocuri

Tocurile sunt cea mai bună opțiune când ai picioare scurte, pentru că îți vor da centimentri de care ai nevoie. În plus, poți purta pantaloni foarte lungi, care să acopere tocul, și să pară că înălțimea ta este naturală!

Nu purta pantaloni cu talie joasă

Chiar dacă sunt în tendințe, pantalonii sau fustele cu talie joasă nu sunt cea mai bună soluție dacă ai picioare scurte. Optează, în schimb, pentru haine cu talie înaltă. Vei arăta grozav și în rochii evazate, pentru că îți vor alungi silueta.

Evită pantalonii mulați

Pantalonii mulați îți vor scoate în evidență posteriorul și vor arăta lungimea exactă a picioarelor tale. În locul lor, poartă pantaloni drepți sau evazați. Nuanțele potrivite ți se potrivesc cel mai bine, dar poți alege și dungi verticale.

Poartă fuste și rochii lungi

Da, poți purta fuste și rochii lungi, chiar dacă ai picioare scurte. Te vor arăta, chiar, mai înaltă, pentru că îți vor alungi silueta. Important este ca fusta să nu atingă podeaua, pentru că vei arăta caraghios.
 
 
 
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter