Cum te coafezi în funcţie de tipul de păr

De Libertatea pentru femei, pe

Păr drept, des, subţire sau rar? Indiferent de categoria în care te încadrezi, găseşte-ţi coafura potrivită şi bucură-te de noul tău look de toamnă.
Ca să îţi uşurăm munca, noi îţi venim în ajutor cu cele mai utile sfaturi.

Pentru părul drept

1.  Alege o frizură simplă, dar care să-ţi pună în valoare trăsăturile. Părul drept se aşază foarte bine dacă este franjurat în exterior şi filat foarte fin pe toată lungimea lui. Bretonul rămâne în tendinţe, aşa că alege fie unul perfect drept, fie unul asimetric, pe una din părţi, fie unul cu forme geometrice.
2.  Dacă preferi frizurile de lungime medie, pentru un plus de stil, vârfurile pot fi asimetric franjurate, iar în momentul aranjării, întoarse spre exterior cu ajutorul unei perii mari, rotunde.
3.  Dacă eşti o fire activă, prinde-ţi părul într-o coadă în latera, finisează vârfurile cu puţină ceară şi, pe una din părţi, scoate câteva suviţe, pe post de breton.
4.  Pentru că îţi oferă lejeritate şi libertate în mişcare, nu evita să îţi prinzi părul într-un coc „rebel”. Cum trebuie să procedezi? Strângi tot părul într-o coadă, apoi iei şuviţe mai subţiri şi mai groase, le răsuceşti uşor şi le prinzi cu agrafe în creştet. Vârfurile vor rămâne nefinisate  şi vor fi lăsate libere, astfel încât să-ţi încadreze chipul.

Pentru părul des

1.  Una dintre coafurile recomandate pentru acest tip de păr este bobul, sub oricare din forme. Ca să obţii rezultate spectaculoase, întoarce vârfurile în direcţii diferite, cu ajutorul periei electrice.
2.  Piaptănă tot părul, aplică lichid special pentru coafare şi finisează şuviţele rebele cu puţină ceară.
3.  Preferi frizurile scurte? Alege această coafură, care combină şuviţele scurte cu vârfurile nefinisate.
4.  Îţi doreşti bucle angelice? E foarte simplu să le obţii. După baie, cât părul e încă umed, descurcă-l cu un pieptene rar, apoi aplică spumă specială pentru bucle. După ce părul s-a uscat complet, ia şuviţe subţiri şi, cu ajutorul ondulatorului, fă-ţi bucle mai strânse şi mai desfăcute, astfel încât să obţii un look uşor răvăşit. La final, pulverizează fixativ, pentru un plus de rezistenţă.
5.  Dacă preferi stilul clasic, optează pentru această coafură. Netezeşte suprafaţa părului cu o perie din păr natural şi oferă-i strălucire cu un spray-fixativ, cu proprietăţi antielectrizante. Ca să dai coafurii volum, tapează uşor în creştet cu un pieptene, apoi aranjează-ţi perfect bretonul.

Pentru părul subţire.

Acest tip de păr este mai dificil de întreţinut şi de aranjat, dar nu imposibil. Cu puţină atenţie, vei reuşi să obţii cele mai frumoase frizuri, care te vor pune în valoare şi te vor face mai seducătoare ca niciodată. Nu trebuie să-ţi lipsească produsele de coafare speciale: spuma modelatoare, ser pentru volum sau fixativ pentru strălucire. Evită ceara şi gelul, pentru că aceste produse vor încărca şi vor îngreuna firul de păr.
1.  Aranjează-ţi părul în bucle mari, desfăcute, cu ajutorul uscătorului şi al unei perii mari, rotunde. Ocupă-te apoi atent de vârfuri, pe care va trebui să le întorci cu ondulatorul şi să le finisezi cu puţin fixativ.
2.  Iată o frizură perfectă pentru fiecare zi. Aplică numai puţină spumă, pentru un plus de susţinere şi lasă-ţi părul liber. Coafura poate fi scoasă din anonimat cu ajutorul accesoriilor.
3.  Filează mult vârfurile exterioare şi aranjează-le cu o perie spre exterior. Bretonul asimetric va fi aranjat astfel încât să cadă în scări.
4.  Piaptănă tot părul, fă-ţi o cărare pe o parte şi aplică puţin ser pentru volum.
5.  Prinde-ţi calota într-o coadă şi finisează părul în creştet pentru a potoli firele rebele. Din şuviţele de la spate poţi obţine bucle perfecte, pe care să le aduci apoi în lateral.
6.  Ca să obţii mai mult volum, fă-ţi bucle de la jumătate în jos.

Pentru părul rar.

Ai nevoie de coafuri care să ofere  părului mai mult volum din punct de vedere vizual.
1.  Un coc în vârful capului este, în acest caz, soluţia salvatoare. Fă-ţi o  coadă chiar în vârful capului, apoi ia şuviţe medii şi prinde-le pe rotund, aşa încât să obţii un coc la fel ca în imagine.
2.  Finisează părul cu un bob de ceară, apoi orientează vârfurile spre exterior cu o perie electrică. Nu uita să pulverizezi fixativ la final.
3.  Şuviţele în nuanţe mai deschise decât culoarea părului oferă vizual coafurii un plus de volum. Alege-le pe cele cu cel mult două tonuri mai deschise decât nuanţa ta. Pentru ca rezultatul să nu fie forţat, ai grijă ca acestea să nu fie prea dese sau prea groase.
4.  Dacă eşti adepta coafurilor ceva mai scurte, filează-ţi foarte mult vârfurile, dar nu lua deloc din volumul părului. Plecând din creştet, lasă-ţi un breton franjurat, cu şuviţe mai scurte şi mai lungi. Finisează coafura cu un spray pentru strălucire.
5.  Această coafură rafinată îţi va da cu siguranţă un plus de farmec. După aplicarea spumei pentru volum, tapează părul, mai ales în creştet şi în faţă, şi foloseşte puţin fixativ pentru a aranja firele rebele. Ia apoi partea de jos şi prinde-o spre interior la ceafă, astfel încât să obţii un coc „evantai”. Prinde câteva agrafe pentru a fixa vârfurile din interior şi pentru a împiedica desprinderea lor. Şi, pentru un plus de siguranţă, poartă cocul într-o plasă specială.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter