Iris Schieferstein aduce taxidermia în lumea modei

De Adina Radu, pe

Iris Schieferstein, 45 de ani, un desiger de pantofi din Germania folosește taxidermia pentru noile sale modele. Vezi mai jos cele mai ciudate împletiri de pantofi și animale împăiate.
Iris folosește pentru pantofii săi părți din corpurile animalelor. Cai, porumbel, șerpi și multe altele la care nici nu v-ați gândi că ar putea face parte din designul unui pantof sunt prezente în noua sa colecție. Pantofii făcuți de Iris sunt destul de controversați dar se pare că regina extremelor, Lady Gaga, este mare fan.

Care este procedeul prin care Iris Schieferstein își creează pantofii? Iată câțiva pași: întâi face rost de carcasele animalelor moarte de la măcelarul ei din Berlin, apoi, timp de o săptămâna, curăță orice carne și os rămas pe carcase. Pielea rămasă o întinde cu grijă pe calapodul de pantof și de aici încolo este vorba doar de creativitatea ei: un fermoar pe o copită de cal sau doi porumbei atașați de o bentiță elenganta și subțire.

Conform Daily Mail, designerul face acest lucru de 12 ani și consideră că este perfect logic ca moda și taxidermia să se amestece în acest fel.

Prețul pantofilor se învârte în jurul sumei de 5.500$ (3.900 euro) dar nu pot fi purtați mai mult de 2 ore pentru că, surprinzător, este destul de incomfortabil să porți o copită de cal. 

În timp ce Iris Schieferstein a avut partea sa de critici, atât pozitive cât și negative, Reid Peppard a ieșit și ea la rampă cu accesoriile de păr făcute din porci de guinnea și șoricei.

Vezi mai jos imaginile cu pantofii controverstati creați de Iris Schieferstein.
Iris Schieferstein aduce taxidermia în lumea modei
Ati purta asa ceva?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter