Animale: Cum le fereşti de caniculă

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 24 martie 2022, 11:54

Ştiai că animalele suportă mult mai greu decât noi zilele caniculare? Nu se pot schimba în „haine” subţiri şi nici nu pot da drumul la aerul condiţionat.
Ei bine, este de datoria noastră să le ferim de soare şi să le asigurăm un loc răcoros când afară este arşiţă.

În casă…

Trebuie să menţii o atmosferă cât mai răcoroasă în camera în care stau de obicei câinele sau pisica ta. Trage jaluzelele sau porneşte aerul condiţionat, când soarele încinge pereţii casei. Câinelui îi poţi tunde blăniţa, să suporte mai uşor canicula. Pune-le în preajmă apă proaspătă şi schimb-o cel puţin de două ori pe zi să nu se încălzească. Dacă ai papagal, nu îi lăsa colivia în balcon, în plin soare. Chiar dacă vine din ţările calde, are nevoie de umbră şi de apă rece pentru o baie răcoritoare.

În maşină…

Nu îţi lăsa niciodată animalul de companie în maşină. Chiar dacă lipseşti puţin timp, temperatura din maşină creşte vertiginos în câteva minute, iar câinele tău poate face un atac de cord sau un atac cerebral.

Pe stradă…

Medicii ne sfătuiesc să nu stăm în plin soare, după ora 11.00, în zilele caniculare. Acelaşi lucru este valabil şi pentru răsfăţatul tău. Nu îţi scoate câinele la plimbare când atmosfera se încinge. Dacă, totuşi, eşti nevoită să ieşi cu el, mergeţi pe la umbră, să nu îşi ardă lăbuţele pe asfaltul fierbinte, şi ia o sticlă cu apă pentru el.
Animale: Ce căţel să creşti într-o casă mică

Arsurile solare şi insolaţia

Şi micile noastre patrupede pot suferi de arsuri solare, dacă le ţii în plin soare. Cum nu le poţi da cu nicio cremă protectoare, găseşte un loc umbros, dacă mergeţi la plajă. De obicei, câinii cu blana de culoare deschisă sunt mai expuşi riscului de a face insolaţie. Mergi de urgenţă la un veterinar, când apar semnele bolii: salivează mai mult, are limba vineţie, respiră cu greutate, pare ameţit, merge greu sau vomită. Înfăşoară-l în prosoape umezite cu apă rece şi du-l imediat la medic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter