Andra Andreescu: “E important să-ţi laşi imaginaţia să o ia razna”

De Viva.ro, pe

Cu o experienţă vastă în modă, designerul şi fostul model Andra Andreescu a reuşit să-şi impună stilul casual minimalist, a lansat o reinterpretare a colecţiei sale de vară „Back to Traditions“ şi adoră să fie implicată în proiecte cu alţi artişti.
Înainte de a deveni designer ai lucrat ca manechin. Te-a ajutat această experienţă?
M-a ajutat ca experienţă de viaţă, dar în cariera de designer a trebuit să iau totul de la zero. Până nu ajungi să demonstrezi că eşti capabil, nu prea ai parte de multă atenţie. Probabil am avut acces, datorită modelingului, la mai multă informaţie, dar stilul şi iden­titatea le-am dobândit pe parcurs.
Ţi-ai dorit dintotdeauna să devii designer sau a fost o pasiune descoperită mai târziu?
Visam la marii designeri de mică, dar era o iluzie, credeam eu atunci, depar­te de a deveni reală. Acum, că sunt în acest domeniu, nu pot decât să mun­cesc şi să sper că voi ajunge cât mai departe. Modelingul este din aceeaşi casă ca designul, dar sunt totuşi două lucruri total diferite, acum îmi pot im­pune propriul stil, înainte nu puteam.
Cum ţi-ai descrie stilul personal şi cât din el se regăseşte în colecţiile tale?
În majoritatea timpului, stilul meu este relaxat, nepretenţios, cu accente femi­nine. Pentru că lucrez cot la cot cu doamnele din atelierul meu, mă simt cel mai bine într-un stil casual şi co­mod. Iubesc minimalismul şi formele structurale cu linii şic.
Care consideri că a fost până acum cea mai mare reuşită a ta în modă?
Când mă uit acum în urmă, toate pro­iectele care au prins viaţă de când am deschis atelierul mi se par foarte im­portante, dar cea mai mare satisfacţie pe care o am este atunci când sunt implicată în proiecte în care stau alături de designeri, actori şi artişti pe care îi admir. Sunt mândră de proiec­tul „La Strada”, dar şi de proiectul „Noaptea de Sânziene” din livada muzeului „Nicolae Minovici” unde am avut ocazia să mă alătur distinsei Maia Morgenstern care a însufleţit evenimentul, iar eu am prezentat o reinterpretare a colecţiei mele de vară „Back to Traditions”.
Citeşte interviul integral pe site-ul Viva.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter