Cum să porţi rochiile în stilul anilor ’50

De Erika Chivu, pe

Îţi aminteşti de rochia purtată de Jennifer Grey în ultimele scene din „Dirty Dancing” sau de creaţia superbă cu care a apărut Audrey Hepburn la Oscar în 1954?
Aceste rochii foarte feminine şi delicate revin la modă, încet, încet, datorită unor vedete precum Dita Von Teese sau Michelle Obama, care le poartă cu fiecare ocazie.

Acest model de rochie a apărut la sfârşitul anilor ’40, când Christian Dior a propus un nou look, mult mai feminin decat ceea ce se purta în acel moment.

Decolteul decent pune în evidenţă un gât subţire şi umeri delicaţi, topul este mulat pe bust, iar talie e bine definită şi pare foarte subţire în contrast cu fusta amplă şi bogată.

Look-ul a fost rapid adoptat de femei, care purtau ziua imprimeuri variate, de la dungi, buline până la desene abstracte sau florale, iar seara, la dans, alegeau culori romantice şi materiale fine.

Cum să porţi rochiile în stilul anilor '50

Cum poartă vedetele rochia anilor ‘50

Vedetele de astazi adora croiala simplă şi feminină a acestor rochiilor inspirate din moda anilor ’50, rochii care le fac să se simtă ca nişte adolescente în seara balului. Nicole Kidman poartă o rochie verde ce contrastează plăcut cu părul ei roşcat şi îi pune în valoare talia fină. Look-ul e completat de bucle retro şi un ruj roşu. Acelaşi lucru şi la Dita Von Teese, care iubeşte rochiile retro pentru aspectul pin-up pe care i-l conferă.

Cum să porţi rochiile în stilul anilor '50

Însă cea mai cunoscută iubitoare de rochii în stilul anilor ’50 este Michelle Obama care a apărut de nenumărate ori în piese cu partea de sus mulată şi fusta amplă.

Iar adevărul este că se potrivesc de minune siluetei sale, chiar dacă nu are talia subţire a lui Nicole Kidman sau Carey Mulligan.

Cum să porţi rochiile în stilul anilor '50

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter