5 trucuri pentru unghii sănătoase

De Sandra S., pe

Unghiile au nevoie de îngrijire specială, ca şi părul, ca şi pielea. Mai ales pe timp de iarnă, trebuie să ţi le îngrijeşti ca să rămână sănătoase şi tari.

Impinge cuticulele, hidratează unghiile

Aşa cum nu ar trebui să uiţi să te demachiezi şi să te hidratezi, nu ar trebui să uiţi nici să îţi împingi cuticulele – în loc să le tai – nici să aplici un ulei hidratant pe unghii. Fă asta măcar o dată la două seri, dacă nu reuşeşti în fiecare seară.

Ia o pauză de la ojă

Lasă-ţi unghiile să îşi revină, o dată la câteva zile. Curăţă-le şi lasă-le curate o zi-două. Dacă nu vrei sau nu îţi permiţi să ai unghiile nefăcute, măcar foloseşte o ojă cu proteine, care să ţi le întărească.

Ia vitamine

Iarna este mai greu să iei vitamine din alimente dacă nu consumi multe fructe şi legume proaspete. Îţi poţi ajuta organismul cu un supliment pentru păr, piele şi unghii, ce conţine biotină, vitamine şi alte substanţe necesare.

Lac de bază

Înainte să aplici ojă colorată pe unghii, este foarte important să foloseşti o bază. Acesta nu doar îţi întăreşte unghiile, dar şi oja se „prinde” mai uşor de el şi poţi păstra manichiura frumoasă mai mult timp.

Pileşte într-o singură direcţie

Atunci când îţi pileşti unghiile, nu te duce cu pila în toate direcţiile, pentru că aşa se va rupe vârful şi se va exfolia mult mai repede. În plus, nu uita să cureţi pila pe care o foloseşti măcar o dată la două săptămâni, pentru că este plină de celule moarte şi bacterii care se hrănesc cu ele.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter