5 trucuri pentru îngrijirea pielii şi părului pe timp de vară

De Libertatea pentru femei, pe

Străluceşte toată vara! Ofera-le pielii şi părului tot ce au nevoie în zilele caniculare şi învaţă să te bucuri din plin de acest anotimp: spune „Adio!” arsurilor solare, picioarelor grele, părului tern sau tenului încărcat.

1 Alege protecţia solară potrivită

Cu cât pielea e mai deschisă, cu atât mai rapid te bronzezi, deci factorul de protecţie trebuie să fie mai mare. Pielea foarte deschisă are nevoie de factor 30-50, cea deschisa şi tenul mediu-măsliniu, de 20-40, iar pielea închisă, de 15. Pentru o bună protecţie, crema se aplică cu 20 de minute înainte de a merge la plajă şi se reaplică la fiecare 2 ore şi neaparat după fiecare baie. Ţine minte! Cu cât aplici mai mult produs, cu atât pielea e mai bine protejata, aşa ca nu te zgârci, aplică din belşug.
Este bine sa începi cu un factor de protecţie mai mare (30-35) şi abia din a treia sau a patra zi sa continui cu unul ceva mai mic, caci daca nu ai folosit produsul potrivit în primele zile de plaja şi te-ai ales cu arsuri, e inutil sa aplici ulterior un factor de protecţie mare. E bine ca toate produsele de îngijire pe timpul verii sa aiba FPS, de la crema de mâni, pâna la balsamul de buze.

2 Protejează-ţi părul

Protecţia solară e obligatorie şi în cazul părului, daca vrei sa ramâna sanatos şi strălucitor toată vara. Foloseşte un spray special pentru protecţie ori de câte ori stai la plaja, iar în oraş poartă o palarie ca sa îl fereşti de razele soarelui. Însa doar aceasta protecţie nu e suficienta. Hidratarea intensă este una dintre regulile de aur ale îngrijirii pe timp de vara. Ia-ţi un şampon hidratant şi un balsam cu FPS inclus şi completeaza-le efectele benefi ce cu o masca hidratantă, o dată pe săptămână, făcută din ulei de masline, ulei de ricin şi o capsulă de vitamina E.

3 Răcoreşte-ţi pielea

Curăţă jumătăte de castravete, taie-l bucăţele şi mixează-l în blender împreuna cu o linguriţă de iaurt. Aplica pasta obţinută pe faţa curata şi las-o timp de 15 minute. Descongestioneaza şi racoreşte pe data pielea, redând confortul. Apa termala şi compresele cu ceai verde sunt alternative excelente pentru împrospatarea tenului.

4 Exfoliază mai des

Nu doar pentru că dă pielii strălucire şi ajută regenerarea celulară, dar mai ales pentru că praful şi transpiraţia ce se acumuleaza la suprafaţă înfunda porii şi încarcă pielea. Pentru ten, foloseşte un scrub cu ingrediente naturale de doua ori pe săptamână, iar pentru corp fă un amestec din ulei de masline şi malai şi aplică-l la 2-3 zile mai ales pe zonele cu pori încarcaţi.

5 Un plus de confort pentru picioare

Picioarele grele şi umflate reprezintă o problemă des întâlnită în zilele foarte călduroase. Ca să scapi de durerea pe care o simţi la fiecare pas şi să alini senzaţia de disconfort, aplică seara, prin alternare, comprese calde şi reci cu oţet, apoi stai câteva minute cu picioarele ridicate. Înainte de culcare, aplică un gel răcoritor, mentolat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter