Trucuri de frumuseţe din „caietul” bunicii

De Libertatea pentru femei, pe

Ţii mult la frumuseţea ta, dar nu-ţi permiţi tratamente sofisticate? Nu te impacienta! Nu e greu şi nici scump să te îngrijeşti ca la carte. Noi îţi dezvăluim o serie de trucuri simple, care au efecte extraordinare, fiind folosite şi de bunicile noastre.

ULEI DE MIGDALE, pentru un scalp regenerat

Dacă ai pielea capului uscată, pune câteva picături de ulei de migdale în palme şi masează uşor. Iar pentru ca acesta să acţioneze mai bine, poţi amesteca sucul de la o jumătate de lămâie cu patru linguriţe de ulei de migdale. Încălzeşte puţin amestecul obţinut şi aplică-l la baza firelor de păr, înainte de spălare. Lasă-l să acţioneze 10-15 minute, apoi spală-te pe cap cu apă călduţă şi cu şampon şi limpezeşte-ţi părul din abundenţă.

CEAIUL, cel mai bun anticearcăn

Pliculeţele de ceai, pe care le-ai folosit deja, nu trebuie aruncate. După ce le-ai scos din cană, bagă-le în frigider şi lasă-le la rece peste noapte. Dimineaţa pune câte un pliculeţ pe fiecare ochi şi lasă-le să acţioneze câteva minute. Vei constata apoi că ai scăpat de cearcăne şi de „pungile” de sub ochi, ca prin farmec.

AMESTEC CU SARE, pentru exfoliere

Amestecă nisip, sare de mare şi ulei de măsline în părţi egale pentru a obţine un scrub natural. La duş, pe
pielea umedă, aplică scrubul pe zonele aspre ale pielii (genunchi, coate sau călcâie) şi masează-le energic. Îndepărtează apoi pielea moartă şi scrubul rămas cu un duş călduţ. Te vei putea mândri apoi cu
o piele de mătase.

CREMĂ DELICIOASĂ, pentru un ten hidratat

Amestecă pulpa unui fruct de avocado, tăiată mărunt, cu 4 linguriţe de ulei de migdale şi 6 linguriţe de frişcă, până ce ingredientele s-au omogenizat complet. Aplică apoi masca obţinută pe toată suprafaţa feţei şi las-o să acţioneze 15 minute, după care îndepărteaz-o cu apă călduţă. Vei avea o piele luminoasă şi hidratată. Iar dacă ai un ten uscat, lipsit de elasticitate, pisează două frunze de aloe şi amestecă-le cu două linguriţe de miere. Aplică pe faţă compoziţia obţinută şi las-o să acţioneze timp de o oră. Clăteşte-te cu apă la temperatura camerei. Îţi vei simţi faţa mult mai fină!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter