Trei soluții pentru a scăpa de celulită

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Ai celulită? Nu ești singura! Cu puțină grijă și perseverență, ai șanse să scapi de această condiție. Iată trei soluții pentru a scăpa de celulită.

„Celulita este o condiție, nu o boală“, explică Oana Spânu, medic dermatolog. „Celulita este o condiție reprezentată de prezența țesutului adipos (gras) subcutanat, care capătă aspect neregulat pe anumite zone ale corpului, în mod special la femei, dar și la bărbați“, adaugă specialistul.

Ce provoacă celulita?

Celulita are atât cauze genetice, hormonale, dar și cauze legate de stilul de viață (alimentație, lipsa mișcării etc). Așa cum spuneam, celulita apare mai ales la femei, în următoarele zone: coapse, fese, șolduri, abdomen și genunchi sub aspectul de coajă de portocală.

În esență, celulita este faza vizibilă a unei intoxicații de durată a țesuturilor prin deshidratare, fumat, stres, alimentație nesănătoasă (cafea, produse junk-food și fast-food, ulei, făinuri albe, zahăr – dulciuri rafinate, alimente prăjite) și lipsa de mișcare.

Cum combat celulita?

  • Ajută circulația sangvină să fie stimulată. O metodă indicată este masajul cu vacuum. De exemplu, la Danubius Health Spa Resort, efectul de vacuum este obținut în mod natural prin presarea și ridicarea ușoară de pe piele a ventuzelor de cauciuc. Acestea sunt plimbate pe corp cu mișcări circulare pe șolduri, zona dorsală și zona umerilor.
  • Folosește produse care combat depozitele de celulită, cum ar fi creme de masaj care conțin cafeină – un ingredient minune, care poate topi depozitele de grăsime localizate. Încearcă crema-ulei anti celulită Beauty Day Cream Oil Active de la Naturys (187 lei), Bodyshape Total Remodeler de la Elmiplant (21 lei) și Multi-Active Body Souffle – Balsam Corp Portocală de la Cremeria (52 lei).

Cremă-ulei anti celulită cu cafeină

Cremă modelatoare anti celulită de la Elmiplant

Body soufle anti celulită de la Cremeria

 

  • Previne celulita mergând mult pe jos, făcând sport și ai grijă să incluzi în alimentațita ta zilnică suficiente fibre, vitamine, redu consumul de sare și fii atentă la conținutul de sare din alimente.

Foto: Shutterstock.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter