Cum scăpăm de celulită și de căderea părului. Ce spune medicul Adina Alberts / Exclusiv

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Joi, 16 februarie 2023, 11:59

Cum scăpăm de celulită? Sezonul cald se apropie, te gândești la mare, la soare, dar și la corpul pe care îl vei etala pe plajă. Adina Alberts spune, pentru UNICA.RO, care sunt armele cu care poți lupta împotriva celulitei și care sunt greșelile care te împiedică să scapi de aspectul de coajă de portocală. Ba mai mult, îți indică și un remediu pentru căderea părului

În primul rând, medicul te sfătuiește să ai grijă la numărul de kilograme pe care îl adăpostești dacă vrei ca celulita să rămână o amintire.

Adina Alberts: “Celulita și kilogramele în plus merg mână în mână”

Alberts crede că între celulită și numărul de kilograme există o legătură greu de contestat. “Celulita și kilogramele în plus merg mână în mână. Dacă scazi în greutate, se ameliorează și aspectul, asta dacă este vorba de un surplus de câteva kg. Dacă surpusul depășește 10 kg, celulita este ultimul lucru la care ar trebui să te mai gândeșți.

În principiu, ca sfat general, orice manevră care crește vascularizația la nivelul țesuturilor și care deschide porii și lasă să pătrundă în profunzime niște creme, care conțin principii active de hrănire și vitaminizare, va estompa aspectul de celuliă. Am scris două cărți despre celulită, una este sold out. Varianta care este încă în librării este plină de indicații despre manevrele pe care să le puteți face singure pentru a reduce aspectul de celulită de pe coapse, șolduri brațe sau abdomen”, spune medicul Adina Alberts penru UNICA.RO.

Citește și: Adina Alberts, dezvăluiri despre viața alături de Viorel Cataramă: „Anul acesta facem 10 ani de căsătorie și vom petrece la Paris” / Exclusiv

Adina Alberts

Adina Alberts: „Mâncarea creează dependență”

Adina Alberts are convingerea că tot mai multe persoane includ în alimentație lucruri de care nu au nevoie, doar pentru că sunt bine promovate. Ba mai mult, în acest fel și sănătatea copiilor are de suferit.

„Aceste persoane sunt supuse tentațiilor și reclamelor de tot felul, unii chiar din fragedă pruncie. Și dacă nu ai un ghidaj ferm, pe alocuri aspru, venit din partea părinților, nu ai practic nicio șansă să răzbați prin viață cu o siluetă armonioasă. Mâncarea creează dependență, este un drog ca oricare altul. Suntem împinși de la spate să consumăm toate mizeriile pământului, pentru că reclama zice că așa e cool, trendy, sexy, fain, etc… În familiile în care părinții nu au cultura alimentației corecte, copiii devin victimele acestei manipulări periculoase. Aceasta este societatea în care trăim, trebuie să deschidem ochii, să ne informăm și să ne protejăm”, mai spune medicul pentru UNICA. RO.

Cum combatem căderea părului

Adina Alberts are o soluție și când vine vorba de căderea părului

„Ați auzit de amla? Eu recunosc că până de curând nu auzisem de acest fruct. Și, evident că nici despre beneficiile acestuia nu știam nimic.

Sunt întrebată adesea ce este de făcut atunci când ne confruntăm cu fenomenul căderii părului. Mai ales că, pe persoană fizică, și eu m-am confruntat cu această problemă. Știm deja că o tinctură de salvie și rădăcină de brusture, preparată din câte un pachet din aceste plante puse împreună la macerat, în alcool medicinal, timp de 10 zile, face minuni cu condiția să utilizați soluția zilnic, timp de minim 30 de zile. Mai știm că pieptănatul de durată, minim 15 minute pe zi, cu o perie de lemn, stimulează circulația sanguina la nivelul scalpului, și acolo unde ajunge sângele oxigenat, acolo ajunge și sănătatea.

Agrișele indiene sau fructele de amla sunt considerate minuni ale naturii prin paleta extinsă de beneficii pentru sănătatea corpului uman. Sunt extrem de bogate în vitamina C dar conțin și Calciul, Fier, Fosfor, acid tanic, proteine și glucide”, spune medicul Adina Alberts.

Pudra de amla este un remediu eficient pentru hiperaciditatea gastrică, dar și pentru tratarea ulcerelor gastrice sau duodenale. „Reprezintă sursa cea mai importantă de vitamina C alcalină. Are efect diuretic, coleretic, detoxifiant și tonic.

Pentru scalp are efecte de stimulare și revigorare astfel că fricționarea tegumentului capului cu soluții care conțin amla, dar și ingestia de pudră de agrișă indiană previn căderea părului, regenerează foliculul pilos și stopează albirea prematură. Se poate utiliza uleiul de amla pentru masajul viguros al scalpului de două ori pe săptămână. Crește circulația la acest nivel, previne apariția mătreții, căderea părului, stimulează creșterea părului și repigmentarea naturală a acestuia.

În combinație cu uleiul de cocos, efectele se potențează. Practic pudra de amla poate fi utilizată în orice combinație când este vorba de a prepara în casa o mască naturală pentru scalp și păr. Fie cu iaurt, gălbenuș de ou sau bere, pudra de amla își face mereu treaba și rezultatele apar în câteva săptămâni. Este nevoie de perseverență pentru a obține rezultate stabile, cuantificabile și de durată”, adaugă Alberts.

Sursa foto: Facebook si Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter