Scapă de celulită până la vacanţă!

De Adina Radu, pe

Ca să apari pe plajă vara asta fără urmă de celulită, urmează aceste sfaturi care se referă atât la dietă, cât şi la mişcare sau tratamente corporale.
În următoarele săptămâni, din dieta ta nu trebuie să lipsească:

1. Proteinele – celulita este mai vizibilă la femeile care au pielea şi muşchii lăsaţi. Ca să scapi de această problemă, ai nevoie de o dietă bogată în proteine şi de exerciţii pentru întărirea muşchilor.

2. Grăsimile esenţiale – chiar dacă pare ciudat, grăsimile nu înrăutăţesc celulita, ci o elimină pentru că au rol antiinflamator, iar celulita nu este decât o inflamaţie a ţesutului conjunctiv subcutanat. Grăsimile cu puternic rol antiinflamator sunt cele din categoria omega 3 pe care le găseşti în peşte, seminţe de in, nuci, alune. De asemenea, există şi suplimente cu ulei de peşte care fac minuni pentru piele.
 
3. Glucozamina – această substanţă din categoria amino-zaharurilor se foloseşte ca supliment pentru întreţinerea articulaţiilor, însă în ultimii ani s-a constatat că are efecte pozitive şi asupra celulitei, fiindcă ajută la refacerea ţesutului conjunctiv. Glucozamina se poate consuma sub formă de suplimente, dar se găseşte din abundenţă şi în oasele animalelor, aşa că supele de pui, vită, porc în care au fiert oase sunt bogate în această substanţă. În plus, o supă îţi ţine şi de foame şi contribuie şi la hidratare.

4. Antioxidanţii –  din această categorie fac parte multe substanţe care se găsesc în special în fructe şi legume proaspete, dar le poţi lua şi din suplimente alimentare. Ca să aibă efect maxim, evită tot ce conţine toxine: cafea, tutun, alimente procesate.

Tratamente externe anti celulită

Chiar dacă celulita e cel mai uşor de învins când acţionezi din interior, nu trebuie să ocoleşti nici aceste tratamente corporale.

1. Baie cu alge – ca să ai o circulaţie mai bună, pune în cada în care faci baie câteva mâini de alge marine care se găsesc la preţuri mici la magazinele naturiste. Poţi improviza şi un scrub din sare marină amestecată cu alge mărunţite.

2. Cafea – tot pentru un scrub anticelulită, foloseşte cu încredere deja cunoscutul remediu din zaţ de cafea. În fiecare dimineaţă, foloseşte zaţul rămas de la cafea pentru a-ţi freca bine pielea la duş.

3. Oţetul de mere – nu e nevoie să îl bei, dacă nu îţi place gustul. Il poţi folosi ca loţiune anticelulitică pentru a-ţi masa zonele cu probleme în fiecare seară.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter