Cum să ai pielea fermă la orice vârstă

De Lumea Femeilor, pe

Află tot ce trebuie să faci pentru a ajunge la 50 de ani fără riduri şi vergeturi. Îmbătrânirea nu începe pentru toată lumea în acelaşi moment. Organismul nostru…
e programat genetic să funcţioneze din plin până la 30-35 de ani. După această vârstă, pentru 80 de persoane din 100 încep să apară ridurile şi relaxarea cutanată. În general, primele care sunt afectate de îmbătrânire sunt persoanele blonde şi roşcate, iar cele mai fericite pe care vârsta le marchează mai târziu sunt brunetele (10%).

Fereşte-te de soare încă de la 20 de ani

Ce ne îmbătrâneşte? Radicalii liberi. Sunt molecule care se multiplică în mare grabă şi tind să „rupă” alte molecule. Evorba de un proces natural care, în anumite situaţii, se intensifică.

Spre exemplu, soarele, poluarea, fumul şi stresul provoacă producerea mai multor radicali liberi în organism, astfel încât îmbătrânirii naturale i se dă şi mai multă viteză. Iată de ce e foarte important să începi devreme, cam de la 20 de ani, să-ţi aperi pielea de soare şi smog.

Îngrijeşte-ţi gâtul

Chipul poate fi încă tânăr. Dar dacă gâtul e mai puţin tonic, arăţi câţiva ani în plus. Această zonă cedează înaintea altora pentru că pielea nu se sprijină pe nici un muşchi. Soluţia? Începe să o îngrijeşti de pe la 30 de ani cu ajutorul medicinei chineze. Această disciplină milenară e cunoscută şi ca o „practică de viaţă lungă”, pentru că ajută corpul şi mintea să se relaxeze şi încetineşte îmbătrânirea.

Aşadar, în fiecare dimineaţă, fă-ţi un masaj care să acţioneze asupra meridianelor care-ţi traversează faţa. Aşază-ţi degetele arătătoare unite deasupra sprâncenelor, ţinând celelalte degete în sus şi lasă-le să alunece către tâmple. Repetă exerciţiul astfel încât să masezi toată fruntea.

La sâni, mărimea contează…

Inamica unui decolteu frumos e forţa gravitaţională. Pentru că sânul e susţinut doar de pielea care-l înconjoară. Dacă ai sânii mici, poţi sta liniştită, pentru că până pe la 40 de ani nu există posibilitatea să cedeze. Iar pentru a-i face să pară mai mari, de două ori pe săptămână fă gimnastică pentru pectorali.

De preferat e să faci toată viaţa, pentru că muşchii, o dată cu trecerea anilor, îşi pierd din volum. Dacă ai sânii mari, poartă mereu sutien. Altfel, între 25 şi 30 de ani, sub greutatea lor e posibil să cedeze pielea.

Investeşte în produse  anticelulitice

Dacă vrei să combaţi cu succes celulita, trateaz-o de cum apare. Nu există o vârstă anume la care începe să se manifeste, dar există un semn inconfundabil: retenţia de lichide. Dacă dimineaţa ai mâinile umflate şi seara gleznele îţi sunt grele, ai toate „şansele” să faci celulită. Contra retenţiei de lichide şi a pielii cu aspect de coajă de portocală, e foarte folositor masajul chinezesc.

Trebuie executat dimineaţa, pentru că, potrivit medicinei orientale, primele ore ale zilei simbolizează forţa naşterii. Iar tratamentele făcute atunci dau energie şi acţionează mai bine. Stai în picioare, flexează gambele şi pune degetele de la mâini între cele de la picioare.

Inspiră şi relaxează-te, urcându-ţi palmele pe corp, încet, până pe gât. Expiră şi coboară-ţi palmele pe spate, de la ceafă până pe omoplaţi, apoi la subraţ, de-a lungul spatelui, până pe şolduri şi în spatele gambelor, până ajungi din nou la degetele picioarelor. Repetă de 12 ori.

Abdomen plat

Pentru a avea un abdomen ferm, trebuie să respecţi, la fiecare vârstă, anumite reguli. Cu venirea primei menstruaţii, corpul suferă puternice schimbări hormonale care influenţează, printre altele, elasticitatea pielii. Pentru a le preveni, în adolescenţă e bine să eviţi variaţiile de greutate.

Când aştepţi un copil, abdomenul este supus la două solicitări: hormonii care fac pielea mai puţin flexibilă şi copilul care creşte şi are nevoie de mai mult spaţiu.

Astfel, este obligatoriu să faci tot posibilul pentru a menţine ţesuturile tonice după a patra lună de sarcină. Masează zona cu ulei de migdale dulci, care hidratează şi o face mai elastică. În jur de 50 de ani, pielea, aproape dintr-o dată, începe să cedeze. Vina este a hormonilor care distrug fibrele elastice. Şi cum procesul se derulează rapid, este nevoie să intervii în forţă. O zi da, una nu – fă câte 30 de minute de abdomene.

Fără vergeturi!

Din păcate, de vergeturi nu scapi numai cu o cremă. Pentru că, atunci când apar, nu mai dispar. Sunt asemenea cicatricelor. Se formează pentru că, sub piele, se rup fibrele elastice. Soluţia? Hidratează pielea din plin, ori de câte ori se află într-o „situaţie de risc”. În adolescenţă – când creşterea e rapidă şi se formează uşor semne pe gambe şi şolduri. La graviditate – când, în câteva luni, burta şi sânii cresc rapid. Dar şi atunci când te îngraşi sau slăbeşti rapid.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter