Tratamente cosmetice: 5 dintre cele mai dezgustătoare

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Când te gândeşti la tratamentele cosmetice îţi vin automat în minte aromele de portocală, de mentă, de scorţişoare sau de valeriană.
Sunt convinsă că nici nu-ţi trece prin cap că ai putea să ajungi la o sedinţă la cosmetică unde să fii tratată cu… şerpi, excremente de păsări, sânge sau… lipitori. Ei bine, lasă-mă să-ţi spun crudul adevăr: există şi, culmea, sunt foarte apreciate.

Să vedem împreună despre ce este vorba:

1. Melcul… cea mai bună mască antirid

Această teorie este pusă în practică la nivel de industrie în oraşul siberian Krasnoyars. Într-un spa din metropola rusă, moluştele africane, de dimensiuni diferite, sunt plasate pe faţă şi pe corp. Reprezentanţii salonului de cosmetică susţin că excrementele melcilor, bogate în acid glicolic şi elastină, reduc semnificativ ridurile, cicatricile şi semnele de îmbătrânire. Există, însă, şi un dezavantaj. Procedura lasă urme… urme vizibile mult timp pe zona tratată.

2. O pedichiură ca la carte, realizată de… peşti

Minunăţia se întâmplă în China de foarte mulţi ani, drept pentru care acest lucru i s-a părut foarte interesant unui american din Virginia care şi-a făcut o astfel de afacere. Clientele par să fie mulţumite de pedichiura şi masajul pe care le primesc de fiecare dată când trec pragul salonului, de la cei 50 de peşti puşi la treabă într-o singură şedinţă. Acestea sunt dispuse să plătească 50 de dolari, câte unul pentru fiecare peşte.

3. Tot peşti, în baie de data aceasta

Revenind la China şi la peştişorii minunaţi, am mai descoperit un tratament cosmetic la fel de ieşit din comun, care are loc tocmai la… Dr. Fish. Vorbim despre o staţiune cu apă termală unde doritorii se pot îmbăia alături de peşti. Rolul înotătoarelor este, în principal, acela de a curăţa pielea moartă de pe suprafaţa corpului uman, redându-i astfel elasticitatea şi catifelarea.

4. Produse cosmetice injectabile din sânge şi celule embrionare de… oi

„Pentru o piele fresh, tânără şi strălucitoare, vă recomandăm tratamentul cu sânge embrionar de la oaia neagră”. Aşa pare să sune un tratament cosmetic folosit cu mare succes în străinătate. „Extrag sângele din diferite organe, ficat, glande sau oase şi prepară substanţele injectabile. Tratamentul implică 11 astfel de injecţii, iar rezultatele au fost spectaculoare în ceea ce mă priveşte”, a declarat Debbie Harry, clientă fidelă a tratamentelor de acest gen, citată de Shine.com. Trebuie menţionat faptul că acest tratament nu este chiar unul la debut, dacă luăm în considerare faptul că în clinica La Prairie din Suedia aceasta este o practică veche încă din anul 1931.

5. Tratament facial cu un antioxidant obţinut din spermă

Procedura se realizează într-un salon din New York şi este folosit pentru a hidrata tenul. În afară de… acest antioxidat este obligatorie folosirea luminii infraroşii care ajută la absorbţia completă şi profundă a cremei. Am aflat şi care este preţul unui astfel de moment de… răsfăţ: 125 de euro pe oră.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter