Cum să ai pedichiura french perfectă

De Diana Zagrean, pe

Unghiile tale de la picioare merită la fel de multă atenţie şi grijă ca cele de la mâini. Află cum să ai pedichiura french perfectă, pentru un aspect curat şi îngrijit.
 

Adună la un loc ustensilele

Primul pas pentru o pedichiură french perfectă este să aduni la un loc toate ustensilele şi lacurile necesare. Doar nu vrei să ţopăi prin casă căutând o forfecuţă sau lacul transparent, în timp ce ai stickerele de french lipite pe unghii, nu?
Pentru o pedichiură french ai nevoie de: două sticluţe de ojă, una opacă şi una transparentă, o bază pentru unghii şi, eventual, un lac de întărire, sau o soluţie pentru uscarea rapidă a lacului de unghii, un lighean cu apă călduţă, o piatră ponce, un cleştişor de unghii sau o forfecuţă şi acetonă sau dizolvant pentru ojă.

Scapă de pielea moartă

O pedichiură french nu este 100% corectă, dacă pielea de pe picioare este îngroşată şi uscată. Un alt pas important este să înmoi pielea moartă şi să o cureţi blând, dar eficient. Pedichiura french trebuie să fie curată, fresh şi să împrospăteze picioarele, deci ai nevoie de o piele fină şi frumoasă, ca să pui în valoare pedichiura.
Ţine picioarele în apă călduţă minim 10 minute, foloseşte piatra ponce pentru călcâie şi taie unghiile drept, dar fără colţuri care te pot răni când unghia creşte.
Ai grijă de cuticule şi foloseşte un beţişor special cu care să le împingi spre unghie, în loc să le tai şi să rişti să te răneşti.

Hidratează pielea

Dacă nu ai o cremă specială pentru picioare, nu te îngrijora, poţi folosi ulei de cocos sau orice altă loţiune de corp hidratantă.
Lasă pielea să absoarbă crema. Poţi face chiar un masaj relaxant şi terapeutic în timp ce crema intră în piele.

Curăţă unghiile

După ce ai terminat cu hidratarea pielii, foloseşte un beţişor de urechi îmbibat în dizolvant pentru unghii pentru a curăţa excesul de cremă şi oja veche.
Lasă unghiile să respire câteva minute şi pileşte cu grijă colţurile.

Bază pentru unghii

Dacă vrei ca pedichiura ta french să reziste mai mult timp, nu uita să aplici un primer, o soluţie de bază pentru unghii.
Aplică baza pentru unghii cu grijă, pentru ca rezultatul final să fie unul cu unghii netede şi fără prea mutle straturi groase de lac.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter