Tot ce trebuie să ştii despre fondul de ten

De Libertatea pentru femei, pe

Acoperă perfect imperfecţiunile, protejează, matifiază şi îi dă pielii un aspect neted şi mătăsos.
Iată doar câteva dintre motivele pentru care fondul de ten ar trebui să reprezinte produsul de bază din procesul de machiaj.

De ce avem nevoie de fondul de ten?

Poate cel mai important produs din trusa de machiaj, fondul de ten e o adevărată minune pentru epidermă: acoperă imperfecţiunile, matifiază şi protejează pielea de agresiunile mediului. De aceea, trebuie ales atât pentru calităţile sale estetice, cât, mai ales, pentru cele protectoare. Cu toate astea, chiar dacă este hidratant şi protejează împotriva razelor solare, acest produs nu va reuşi să înlocuiască toate calităţile unei creme de zi. Foloseşte-l aşadar numai după ce ai respectat ritualul de îngrijire zilnică a tenului – demachiere şi hidratare.

Protejează epiderma

Foloseşte mereu fond de ten – are rol de barieră protectoare. Produsele din generaţiile noi conţin filtru UV, ce protejează împotriva acţiunii razelor solare, vitamine şi antioxidanţi. Astfel, folosirea zilnică a fondului de ten e sănătoasă.

Matifiază tenul gras

Pentru un astfel de ten, foloseşte un produs special. Te ajută să uniformizezi perfect aspectul epidermei, deşi misiunea lui nu e una uşoară: absoarbe excesul de sebum, fără să usuce şi rămâne compact în momentul contactului cu pielea.

Hidratează tenul uscat

E bine ca, după aplicarea cremei de zi hrănitoare, să foloseşti un fond de ten special pentru tenul deshidratat. Produsele de acest gen conţin uleiuri şi agenţi hidratanţi, care vor proteja tenul pe tot parcursul zilei.

Mai multe tipuri, o singură alegere

Pentru că oferta este foarte variată, alegerea fondului de ten potrivit este de multe ori o provocare. Află care sunt principalele caracteristici ale diferitelor tipuri de produse şi alege-l pe cel care ţi se potriveşte.
Fondul de ten fluid – este ideal pentru tenul normal, întrucât are o formulă lejeră, acoperă uniform şi oferă tenului un aspect catifelat.
Fondul de ten compact sau 2in1 (fond de ten şi pudră) – oferă o acoperire exactă, iar datorită particulelor de pudră din componenţă nu mai este necesară fixarea ulterioară a acestuia cu pudră. Pentru că matifiază perfect, este recomandat în special tenurilor grase.

Fondul de ten spumă – e un produs uşor, care se absoarbe repede şi permite pielii să respire.  Pentru că acţionează ca o cremă, se potriveşte perfect tenurilor uscate.

Fondul de ten iluminator – tenul e obosit şi are un aspect tern? Foloseşte un astfel de produs, care, datorită particulelor strălucitoare care reflectă lumină, va da tenului luminozitate şi strălucire naturale, ştergând orice urmă de oboseală. E potrivit pentru orice tip de ten.

Fondul de ten cu efect de lifting – se potriveşte unui ten matur, întrucât e capabil să acopere perfect chiar şi cele mai fine riduri, dar să şi lase pielea netedă, datorită efectului de lifting.

Fond de ten antistrălucire – alege l dacă ai tenul gras, pentru că estompează luciul dat de excesul de sebum.

Fond de ten rezistent la transfer – matifiază foarte bine şi rezistă toată ziua.

Fondul de ten nu este dăunător

tenului, nu încarcă porii şi nu favorizează apariţia imperfecţiunilor, atâta timp cât este perfect îndepărtat la sfârşitul zilei. Aşa că nu uita să te demachiezi cât mai bine, seara.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter