Maria Păuna: Cum să aleg fondul de ten care mi se potriveşte?

De Unica.ro, pe

Aceasta este una dintre cele mai grele alegeri pe care le face o femeie în viaţă. Să fie auriu, să fie mat, să fie roz sau crem.
„Alegerea fondului de ten e la fel de important ca cea a unei perechi de pantofi. Trebuie să probezi pantofii în ambele picioare să vezi dacă ţi se potrivesc, asa este şi cu fondul de ten”, a spus Maria Păuna în cadrul emisiunii „Draga mea prietenă!”.

Opţiunile pe care le faci atunci când îţi alegi fondul de ten sunt cele care determină calitatea machiajului tău. Dacă ai ales un fond de ten prost sau nepotrivit ţie, să fii sigură că machiajul nu-ţi va ieşi aşa cum îţi doreşti. Înainte de toate, atunci când pleci la cumpărături, trebuie să ştii care este tipul tău de piele. Dacă te bronzezi înseamnă că ai tenul galben, dacă te înroşeşti înseamnă că nuanţa tenului tău este spre roze. „Pentru doamnele şi domnişoarele creole sau de culoare se recomandă fond de ten cu nuanţă aurie, în timp ce pentru celelalte mergem pe fond de ten roze!”.

O altă modalitate simplă de a-ţi alege nunaţa potrivită de fond de ten este aplicarea lui pe faţă înainte de cumpărare. Un astfel de test nu dă greş! Ce trebuie să faci? Demachiezi marginea obrazului şi apoi trasezi linii cu trei fonduri de ten diferite. Cel care nu se mai vede după câteva minute este cel care ţi se potriveşte. „Rolul fondului de ten este acela de a uniformiza şi nu de a crea efectul neplăcut de mască”, conchide make-up artistul Maria Păuna.

De astăzi unica.ro găzduieşte blogul Frumuseţea se învaţă, by Maria Păuna. De aici poţi descărca mult aşteptata broşura Top 10 Secrete in Make-Up.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter