Cum îţi alegi cea mai bună nuanţă de fond de ten

De Sandra S., pe

De câte ori n-ai văzut şi tu pe stradă câte o femeie cu „mască” de fond de ten? Mască pentru că nu a reuşit să-şi găsească fondul de ten potrivit şi se vede prea puternic diferenţa dintre ten şi pielea de pe gât… Cum să nu ajungi şi tu în aceeaşi situaţie:

Varianta cea mai simplă

Fondul de ten care se întinde cel mai uşor este alegerea potrivită, mai ales pentru începătoare – cel lichid. Chiar şi crema BB este foarte bună, mai ales dacă ai un ten doar cu mici probleme şi nu majore, care necesită corector, fond de ten şi pudră. Crema BB are o textură uşoară şi se întinde foarte uşor pe piele, iar vestea cea mai bună este că vine în doar 2 nuanţe, aşa că nu îţi dau bătăi de cap!

Încearcă produsul înainte

Ca să vezi cât de bună este nuanţa aleasă pentru tine trebuie să aplici un pic de fond de ten pe piele. Nu îţi da pe mână, ci trebuie să îl testezi pe faţă: pe obraz, pe gât şi pe frunte (pentru că este de obicei o zonă mai uleioasă şi nu vrei un fond de ten care să scoată sebumul în evidenţă).

Ce nuanţă să alegi

Dacă totuşi cauţi un fond de ten cu putere de acoperire mai mare ca a unei creme BB, atunci trebuie să nimereşti nuanţa potrivită. Dacă nu ştii ce culoare să alegi dintre două, de fiecare dată ar trebui s-o alegi pe cea mai deschisă dintre ele, pentru că oricând poţi adăuga un pic de blush bronzant ca s-o mai închizi, pe când reversul nu este posibil.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter